Champions League, Παρί-Μπάγερν: Τιτανομαχία στο Παρίσι

Τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League θα βρουν κάτοχο σήμερα – Στο Παρίσι διεξάγεται το μεγάλο ματς με την Παρί (νίκησε 3-2 στο Μόναχο) να έχει το προβάδισμα κόντρα στην λαβωμένη Μπάγερν – Στην ουδέτερη Σεβίλλη (όπου διεξήχθη κι ο πρώτος αγώνας) η τυπικά γηπεδούχος Τσέλσι έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Πόρτο μετά τη νίκη της με 2-0

Θα εκθρονήσει η Παρί Σεν Ζερμέν τη Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό; Θα επιστρέψει η Τσέλσι σε ημιτελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2014 αφήνοντας εκτός την Πόρτο; Τις απαντήσεις θα τις έχουμε σήμερα αργά το βράδυ  με την ολοκλήρωση των αγώνων ρεβάνς, που στην εκκίνηση τους τουλάχιστον έχουν ως φαβορί τις δύο γηπεδούχες ομάδες.

Παρί-Μπάγερν

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο χιονισμένο Μόναχο, είχαμε μία ακόμη επιβεβαίωση πολλών άγραφων νόμων του ποδοσφαίρου, καθώς η Μπάγερν δημιούργησε 31 τελικές, αλλά πέτυχε δύο γκολ, ενώ η Παρί είχε μόλις έξι τελικές και σκόραρε τρεις φορές.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ο πιο ουσιαστικός κι ο πιο τυχερός με τους Παριζιάνους να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο το παρελθόν τους δεν εμπνέει σιγουριά κι από τη στιγμή που η Μπάγερν είναι… σεσημασμένη σε τέτοιου είδους ανατροπές, προφανέστατα δεν έχει κριθεί τίποτα.

Κάτι που παραδέχθηκε κι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με τον Αργεντινό τεχνικό της Παρί να τονίζει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ακόμη και με το Βεράτι και τον Παρέδες δυσκολευτήκαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Δεν είναι θέμα ονομάτων, αλλά συνολικής συμπεριφοράς και προσέγγισης. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και να επιτεθούμε εξίσου. Η Μπαρτσελόνα είναι παρελθόν, η Μπάγερν είναι άλλο πράγμα. Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα μας δυσκολέψει».

Εκτός αποστολής έμειναν Ικάρντι, Μαρκίνιος, ενώ ελπίδες για να αγωνιστούν έστω και ως αλλαγή έχουν Βεράτι, Φλορέντσι.

Η Μπάγερν ταξίδεψε στο Παρίσι χωρίς Λεβαντόφσκι, Ζίλε, Γκνάμπρι, Τολισό, Κόστα και θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά σε μία έδρα που δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία σε τέσσερα ματς (με συνολικό συντελεστή γκολ 13-1!!!).

Παρόλα αυτά ο Χάνσι Φλικ δεν χάνει την αισιοδοξία του κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο Μόναχο είχαμε πολλές ευκαιρίες και τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν είμαστε αποτελεσματικοί επιθετικά, είμαι αισιόδοξος για τις πιθανότητες μας να βρεθούμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να αναγκάσουμε την Παρί να κάνει λάθη, πρέπει να είμαστε συμπαγείς στον άξονα και επιθετικοί στα άκρα. Μας περιμένει δύσκολη αποστολή, αλλά για τέτοια βράδια κάνουμε αυτή τη δουλειά. Εχουμε καλή ομάδα για να πετύχουμε μία μικρή έκπληξη».

Πιθανές ενδεκάδες
Παρί (4-2-3-1): Νάβας – Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό – Γκέιγ, Παρέδες – Ντι Μαρία, Ντράξλερ, Νεϊμάρ – Εμπαπέ

Μπάγερν(4-2-3-1): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μίλερ, Κομάν – Τσούπο Μοτίνγκ

Τσέλσι-Πόρτο

Στην Ανδαλουσία η Τσέλσι ήταν… κυνική εκμεταλλευόμενη σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε αντίθεση με την Πόρτο που αδικείται από το τελικό 0-2, αλλά πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό στην προσπάθεια της για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

«Στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί, αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε… Πρέπει να είμαστε μια συμπαγής ομάδα να πετύχουμε γκολ και να μη δεχθούμε. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο, αλλά είμαστε εδώ για να δώσουμε απαντήσεις», δήλωσε με αποφασιστικότητα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ο οποίος είναι ευτυχής καθώς επιστρέφουν από την τιμωρία τους οι Σέρτζιο Ολιβέιρα, Τααρέμι.

Στον αντίποδα η Τσέλσι θέλει να τελειώσει τη δουλειά με τον ίδιο εμφατικό τρόπο και χωρίς να δώσει δικαιώματα… «Δεν αλλάζει η προσέγγιση μας στον αγώνα λόγω της νίκης μας. Κοιτάμε τη δική μας ομάδα και όχι τον αντίπαλο. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να τις διαχειριστούμε με ψυχραιμία», ήταν τα λόγια του Τόμας Τούχελ με τον Γερμανό τεχνικό των λονδρέζων να έχει ως αμφίβολο μόνο τον Δανό αμυντικό Κρίστενσεν.

Πιθανές ενδεκάδες
Τσέλσι (3-4-2-1): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ – Χάντσον-Οντόι, Ζορτζίνιο (Καντέ), Κόβατσιτς, Αλόνσο – Βέρνερ, Ζιγιές – Zιρού

Πόρτο (4-4-2): Μαρτσεσίν – Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Σανουσί – Κορόνα, Ουρίμπε, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα – Ταρέμι, Μαρεγκά.