Τα χρήματα να μοιραστούν ισόποσα σε όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας , ύστερα από πρόσκληση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Σύρμου, συμμετείχε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2021 σε τηλεδιάσκεψη με θέμα : «Συζήτηση επί του νέου Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρήσεων λόγω Covid 19».
Συμφωνούμε με την πρόταση της ΟΕΕΣΠ για συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων και την κατάργηση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ως προαπαιτούμενο και παραθέτουμε και την δική μας πρόταση όπως αναφέρθηκε δια του Πρόεδρου μας στην τηλεδιάσκεψη.
Καταρχήν χαιρόμαστε που βλέπουμε από την Περιφέρεια ότι υπάρχει ιδιαίτερη στόχευση προς το λιανεμπόριο και μάλιστα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν πάρει σχεδόν καμία ή ελάχιστη βοήθεια τους τελευταίους δεκατρείς μήνες.
Το μεγαλύτερο κριτήριο για μας είναι να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι πληττόμενοι ΚΑΔ και να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όσοι δεν έτυχαν αξιόλογης οικονομικής βοήθειας .
Έχουμε το πλεονέκτημα να γνωρίζουμε από πέρσι ποιοι ΚΑΔ έχουν λάβει την οριζόντια βοήθεια των 800 ευρώ δωρεάν αρωγή από την κυβέρνηση είτε ήσαν κλειστοί, είτε ήσαν ανοιχτοί.
Συμφωνούμε να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του επανεκ για την εστίαση, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας και να εξαιρεθούν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μηδενικά έξοδα το 2019 και το 2020.
Επίσης ορίζουμε το πλαφόν των 13.000 ευρώ, (1.000 ευρώ ανά μήνα ως ελάχιστο ποσό επιβίωσης και συντήρησης μαγαζιού, σπιτιού, οικογένειας). Όσες πληττόμενες επιχειρήσεις και ΚΑΔ έχουν λάβει πάνω από 13.000 ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές να εξαιρεθούν.

Τα χρήματα να μοιραστούν ισόποσα σε ΟΛΟΥΣ τους πληττόμενους ΚΑΔ.
Με αυτό τον τρόπο της οριζόντιας βοήθειας έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα. Έξοδα φακέλου μηδενικά χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία και χωρίς διασταυρώσεις και εξασφαλίζουμε σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο το κριτήριο της ισότητας αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σε περιόδους κρίσης και σε περιόδους που το κράτος αποφασίζει να μοιράσει χρήματα δωρεάν, η ομόφωνη γνώμη η δικιά μας είναι περισσότεροι από λίγα παρά λιγότεροι από πολλά!!!