ΠΑΤΡΑ: Νέα επίθεση, στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Κορίνθου

Ανακοίνωση για τα συνθήματα στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ στην Πάτρα εξέδωσε η ιστοσελίδα https://athens.indymedia.org/

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το Σάββατο 10/4 την ώρα που ξεκινούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ομάδα συντρόφων/ισσων πραγματοποίησε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Κορίνθου. Η δράση έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσεων στον σύντροφο. Βάφτηκε με σπρέι η είσοδος των γραφείων της ΝΔ και πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια.

Ο Β. Σταθόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς κανένα στοιχείο, ενώ εδώ και 2 εβδομάδες έχει ξεκινήσει η δίκη του. Κατηγορείται χωρίς καν ”ενδείξεις” για συμμετοχή σε ληστεία στον ΟΠΑΠ Χολαργού και στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Η υπόθεση του συντρόφου είναι άλλη μία σκευωρία που προστίθεται στο καθεστώς των πολιτικών διώξεων που έχει ”στήσει” η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τα γραφεία του κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης, καθώς είναι η μόνη υπεύθυνη για διώξεις και φυλακίσεις δεκάδων αναρχικών/κομμουνιστών και το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων/διωκόμενων. Η πολιτική και έμπρακτη αλληλεγγύη πρέπεινα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε να αντιμετωπίσει τις πολιτικές/φρονηματικές διώξεις αναρχικών/κομμουνιστών αλλά και όποιου σηκώνει κεφάλι ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

σύντροφοι/συντρόφισσες για την απελευθέρωση του αναρχικού Β. Σταθόπουλου