ΠΑΤΡΑ: Η Ένωση Λιμενοφυλάκων συνάντησε τον αρχιπλοίαρχο Δ. Κυριακουλόπουλο

Την Παρασκευή 09 Απριλίου 2021 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας (Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ Π.Ο.Λ.) με τον Διοικητή της 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, είχαμε την ευκαιρία να τον καλωσορίσουμε ως Διοικητή, να του ευχηθούμε καλή και παραγωγική θητεία, και να τον ενημερώσουμε για τις αρχές, τη δομή και τη λειτουργία της Ένωσης Λιμενοφυλάκων. Επίσης ενημερώσαμε τον κο. Διοικητή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή μας και στα οποία έχουμε λάβει γνώση.
Συγκεκριμένα τέθηκαν ως θέματα: Η υποστελέχωση των Λιμενικών Αρχών, με συνέπεια την υπερεργασία πολλές φορές ως προς τις ώρες απασχόλησης και την επιφόρτιση των συναδέλφων στις υπηρεσίες τους με πολλά παράλληλα αντικείμενα απασχόλησης, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάτι που πολλές φορές γίνεται αιτία οι ίδιοι οι συνάδελφοι να δαπανούν δικούς τους πόρους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εργασίας τους, και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές λιμενικές αρχές στην περιοχή μας. Επίσης συζητήσαμε για την εφαρμογή του νέου Π.Δ. 11/21 όπου θεωρούμε ότι γυρίζει το Λιμενικό Σώμα πολλά χρόνια πίσω, με τα στελέχη να βρίσκονται σε μόνιμη ομηρία κάθε «επίδοξης ερμηνείας του νόμου», ενώ τέθηκαν στον κύριο Περιφερειάρχη επιμέρους και συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι με αίτημά μας την επίλυση τους.
Ο κ. Περιφερειάρχης από την πλευρά του μας ευχαρίστησε για τις ευχές, δεσμεύτηκε για την προσπάθεια επίλυσης σε ζητήματα που κατά καιρούς θα αφορούν τους συναδέλφους, μας ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή στην Ένωσή μας και ότι θα είναι αρωγός στο έργο μας και τα δίκαια αιτήματα μας.
Ως ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ευχαριστήσαμε τον κύριο Διοικητή για τον χρόνο και την φιλοξενία και δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε παρόντες όταν μας χρειαστεί ώστε να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με σκοπό το καλό των συναδέλφων μας. Ευελπιστούμε σε συνέχιση καλής συνεργασίας και ευχόμαστε τα καλύτερα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ