ΦΩΤΟ: Λαμπρός «Άραβας»…την οδηγεί στα πλέι-οφ

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 20η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή κέρδισε 3-2 τα Χανιά στην Αγυιά. Σκόρερ για την Παναχαϊκή ήταν στο 13’ ο Κουσκουνάς στο 33’ και στο 90+6 ο Αραβίδης, ενώ για τα Χανιά σκόρερ ήταν στο 32’ ο Βασιλόγιαννης και στο 79’ ο Τριανταφυλλάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, να σημειώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 75’ όταν αποβλήθηκε ο Μασένα. Τεράστια νίκη για την Παναχαϊκή, που με αυτούς του τρείς βαθμούς επέστρεψε στην εξάδα, και πλέον έχει ακόμη δύο τελικούς μπροστά της. Να σημειώσουμε επίσης ότι εκτός από τον εξαιρετικό Αραβίδη σήμερα, και ο Κολοβούρης έκανε ένα απίστευτο ματς στην επιστροφή του κάτω από τα γκολπόστ, πιάνοντας μάλιστα και πέναλτι στο 69’.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά θέλοντας να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς ήξερε ότι έχει τρεις τελικούς μπροστά της, και ένας από αυτούς ήταν ο σημερινός με τα Χανιά. Παρόλα αυτά στο 7’ τα Χανιά ήταν αυτά που παραλίγο να κάνουν το 1-0, καθώς ο Βασιλόγιαννηςμέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Κολοβούρης έκανε μια εξαιρετική επέμβαση και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 13’ όμως οι «κοκκινόμαυροι» βρήκαν το γκολ που έψαχναν, και μάλιστα κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα ο Πλιάτσικας πήρε την πρώτη κεφαλιά, και ο Κουσκουνάς εκμεταλλεύτηκε την ασίσττου σέντερ μπακ της Παναχαϊκής, και με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0. Τα Χανιά ανέβασαν ρυθμό, και στο 32’ ο Βασιλόγιαννηςέπειτα από όμορφο ένα δύο με τον Διαμαντόπουλο πλάσαρε για το 1-1.  Παρόλα αυτά οι «κοκκινόμαυροι» στην αμέσως επόμενη φάση πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μασούρας έκανε την σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους, και στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε μόνος του ο Αραβίδης, που πλάσαρε για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά μπήκαν πολύ δυνατά, και στο 50’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να την ισοφάριση, όταν ο Μπρους έκανε τρομερό λάθος δίνοντας ασίστ στον Διαμαντόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 58’ ο Διαμαντόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα η Παναχαϊκή ήταν αυτή που απείλησε, όταν ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αραβίδης ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το γυριστό όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 69’ όμως ο Πλιάτσικας έκανε λάθος εκτίμηση, και ανέτρεψε τον Μασένα, ο Δημητριάδης ανέλαβε την έσχατη των ποινών, όμως ο εξαιρετικός σήμερα Κολοβούρηςμάντεψε σωστά και κράτησε το 2-1 υπέρ των «κοκκινόμαυρων». Στο 75’ η Παναχαϊκή κέρδισε και την αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Μασέναείχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον Λαρρέα, με τον σέντερ φορ των φιλοξενούμενων να κάνει μια απερίσκεπτη ενέργειακαι να χτυπάει με το κεφάλι του το σέντερ μπακ της Παναχαϊκής, και όπως ήταν αναμενόμενο δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά στο 79’ ο Τριανταφυλλάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-2( μάλιστα ήταν η δεύτερη μόλις του επαφή με την μπάλα καθώς είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο).  Όμως η Παναχαϊκή δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, και στην τελευταία φάση στον αγώνα, ο Μουστακόπουλος έκανε εξαιρετική σέντρα, ο Τσερούτι τρομερή ασίστ, και ο Χρήστος Αραβίδης με δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-2 και έδωσε τεράστια νίκη στην Παναχαϊκή.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Πάνος, Πλιάτσικας, Λαρρέα, Σταμόπουλος, Μπρούς( 88’ Αργυρόπουλος), Ανάκογλου(83’ Γιούσης), Αραβίδης, Μπάτροβιτς (63’ Μουστακόπουλος), Μασούρας(88’ Τσερούτι), Κουσκουνάς

Η αρχική ενδεκάδα των Χανίων ( Νίκος Παπαδόπουλος):

Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Σωτηράκος(46’ Ουνγιαλίδης), Νίκολιτς, Γρομητσάρης, Παναγιωτούδης(46’ Δημητριάδης), Αράνχα, Πλέγας(77’ Τριανταφυλλάκος), Κάσσος(61’ Μπραμπίγια), Βασιλόγιαννης, Διαμαντόπουλος(61’ Μασένα)

 

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)