Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης καλεί Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γίνεται γνωστό οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα συζήτησης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με σκοπό την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όλα δείχνουν «συμβόλαιο θανάτου»

Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μέσα από βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δολοφόνοι τόσο για να φθάσουν όσο και να απομακρυνθούν από τον Άλιμο. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου, γνώριζαν πότε έφευγε και πότε επέστρεφε στο σπίτι του και του έστησαν καρτέρι θανάτου.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να δουν με ποιους συνομιλούσε και αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Ο ίδιος, δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον δικό του άνθρωπο ή συνεργάτη ότι δέχεται απειλές ή ότι κινδύνευε η ζωή του, δεν οπλοφορούσε ούτε είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο εκ των οποίων αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς τα πρόσωπα αυτά ήταν κοντά στην εκτέλεση και είδαν καρέ- καρε το σκηνικό του θανάτου. Οι αστυνομικοί, ψάχνουν να βρουν κάποια λεπτομέρεια μέσα από τις αφηγήσεις τους, που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος έχει ζητηθεί από όλες τις περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης να ψάχνουν για σκουτεράκια ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές (τύπου Beverly), καθώς το όχημα των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες από το 9άρι όπλο για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια ή αν είναι «καθαρό». «Φύλλο και φτερό» αναμένεται να γίνει και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει μεταφερθεί ήδη στα υπόγεια της ΓΑΔΑ.