Πρόταση «καταπέλτης» του εισαγγελέα: Απόπειρα ανθρωποκτονίας η επίθεση με το βιτριόλι, να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη

Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας να καθίσει στο εδώλιο η 36 Έφη προκειμένου να δικαστεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

 

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται αμέσως μετά την συμπληρωματική απολογία της κατηγορουμένης κατά την οποία έσπασε τη σιωπή της και ομολόγησε την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα τον Μάιο του 2020. Η κατηγορουμένη, ωστόσο, αν και είχε ζητήσει συγγνώμη από το θύμα, δεν αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της σωματικής βλάβης.

 

Τώρα ωστόσο ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορουμένη αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι η 36χρονη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα. Ο εισαγγελέας επικαλείται στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

 

Πάντως τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της 36χρονης σε δίκη τον έχει το συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του.