ΠΑΤΡΑ: Το τεστ στα Φαρμακεία – Το αδιαχώρητο από γονείς και μαθητές για το «διαβατήριο» εισόδου στα Λύκεια

Σήμερα έχουν περιθώριο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να παραλάβουν το τεστ στα φαρμακεία της Πάτρας και αναμένεται το αδιαχώρητο από γονείς και μαθητές , καθότι  αποτελεί διαβατήριο για την είσοδό τους τη Δευτέρα στα λύκεια που φοιτούν.
Χθες σχεδόν σε όλα τα φαρμακεία της Πάτρας διανεμήθηκαν από τις φαρμακαποθήκες οι ειδικές συσκευασίες.

Το Σαββατοκύριακο όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος, δεν θα διατίθενται self tests από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
Σε πρώτη φάση πάντως θα διανεμηθεί ένα από τα δύο ρινικά αυτοδιαγνωστικά οικιακά τεστ που δικαιούνται ανά εβδομάδα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, ενώ από τη Δευτέρα θα μπορούν να λάβουν και το δεύτερο.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ συνιστάται το τεστ να γίνεται ή το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ, που σημαίνει ότι το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Το αποτέλεσμα του τεστ θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε χθες, ωστόσο η υπηρεσία δήλωσης των αποτελεσμάτων θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή.
Εάν το τεστ είναι θετικό, θα εκδίδεται βεβαίωση για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή.