ΠΑΤΡΑ: Πλατύ κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε όλα τα σωματεία για την Δευτέρα

Είναι ώρα μάχης και αγώνα!

Συντονίζουμε, οργανώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

 

Την ίδια στιγμή που τα συνδικάτα προετοιμάζουμε τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, που τιμάμε τους αιματηρούς αγώνες για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την κατάργησή του και την επιβολή της 10ωρης εργασίας με ταυτόχρονη κατάργηση αμοιβής των υπερωριών.

 

Η προσπάθεια για κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν σήμερα κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης αλλά και στη δράση των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων.

 

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο τα σωματεία της Πάτρας να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

 

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Πάτρας, σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, κάθε συνδικαλιστή να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Απρίλη και ώρα 6:00μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας (μάσκες, αποστάσεις κτλ).

 

Με συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, με συντονισμό, μαχητικό πνεύμα και αισιοδοξία δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ