Ολυμπιακός : Τον «πλήγωσε» η Σλάβια Πράγας – Αγωνία για το Champions League

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ϓ֐ - Ё́ɔًɊϓ (֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός αναμένεται μέσα στις επόμενες βδομάδες να αναδειχτεί και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά, και μάλιστα με χαοτική διαφορά από τους διώκτες του.

Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν, μετά την κατάκτηση του τίτλου, θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League με σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τα δεδομένα όμως δεν είναι τόσο απλά, αφού θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο λόγω της κατάταξης της Ελλάδας στην UEFA, καθώς τα τελευταία χρόνια μόνο οι Ερυθρόλευκοι φέρνουν σταθερά βαθμούς, με αποτέλεσμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει κατρακυλήσει.

Μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να έχει το βλέμμα του στραμμένο στο φετινό νικητή που θα προκύψει στη διοργάνωση, όμως στα προημιτελικά του Europa League οι Πειραιώτες είχαν ακόμη ένα κακό νέο, που ανεβάζει πολύ πιο ψηλά τον πήχη της δυσκολίες για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Όπως έχει τονιστεί, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον α΄ γύρο, στις 7 Ιουλίου, και θα χρειαστεί να κάνει τέσσερις προκρίσεις για να φθάσει στους ομίλους, εκτός κι αν κατακτήσει το Champions League ομάδα που θα βγει στη διοργάνωση και μέσω του πρωταθλήματος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δηλαδή μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ρεάλ, Παρί και Πόρτο.

Από εκεί και πέρα όμως, η ισοπαλία της Σλάβια Πράγας με την Άρσεναλ «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό, με την ομάδα της Τσεχίας να περνάει τον πρωταθλητή Ελλάδας κατά μία θέση στην κατάταξη συλλόγων της UEFA.

Αυτό φέρνει διπλό κακό στον Ολυμπιακό εφόσον φθάσει μέχρι τον τρίτο γύρο των προκριματικών, αφού στα πλέι-οφ θα είναι στους ανίσχυρους έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα.

Έτσι, πιθανοί αντίπαλοί του θα είναι η Μπεσίκτας, η Ζάλτσμπουργκ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Σλάβια Πράγας, πάρα πολύ δυνατοί αντίπαλοι δηλαδή.

Το χειρότερο όμως σενάριο είναι πως, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φθάσει στους ομίλους για ακόμη μία σεζόν, τότε δε θα είναι στο γ΄ γκρουπ δυναμικότητας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στο δ’ λόγω της ισοπαλίας των Τσέχων με την Άρσεναλ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει τρεις δυσκολότερους αντιπάλους, και άρα λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης.

Ο μόνος τρόπος να μη συμβεί αυτό είναι να αποκλειστούν στα προκριματικά και η Σλάβια και η Ντινάμο και η Μπεσίκτας ή η Ζάλτσμπουργκ, δηλαδή τρεις εκ των τεσσάρων ισχυρών της κλήρωσης των πλέι-οφ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.