(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: O Φώτης Καρβελάς που απειλήθηκε με απόλυση επειδή έβαλε ασθενή στο χειρουργείο -” Δεν έχω μάθει να υποκύπτω”

Στον ΣΚΑΙ 89,4 και τον Κωνσταντίνο Φλαμή,μίλησε ο Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας  Φώτης Καρβελάς  για την επιστολή του προς την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος σύμφωνα με την οποία του ζητήθηκε η παραίτησή του για το γεγονός οτι προγραμμάτισε χειρουργείο αντιμετώπισης βουβωνοκήλης, που όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν εγκρίθηκε από την Διοίκηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η διοίκηση του Νοσοκομείου παραλαμβάνει σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας με αφορμή την πανδημία, λίστα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία της ημέρας. Στη χθεσινή λίστα ανάμεσα στα άλλα χειρουργεία ήταν και η επέμβαση που είχε προγραμματίσει ο κ. Καρβελάς και αφορούσε μη ανατασσόμενη βουβωνοκήλη και όπως υποστηρίζει, η διοίκηση την απέρριψε επειδή εκτίμησε ότι δεν ήταν επείγουσα. Ωστόσο ο ίδιος απάντησε σε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι δεν έχει μάθει να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Ακούστε το ηχητικό: