ΠΑΤΡΑ: Η παράταξη Ρώρου για τα Βραχναίικα – Αντλιοστάσια και αποκατάσταση των ακτογραμμών

 

Όταν μία κατασκευή ακολουθεί τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης, αλλά κακοποιεί την αισθητική και το περιβάλλον, το να προσπαθήσεις να «στρίψεις» μέμφοντας τους προηγούμενους δεν σημαίνει, ότι σε κάνει αμέτοχο στην αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ο λόγος για τα αντλιοστάσια στα Βραχναίικα που κατασκευάζονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Η ΔΕΥΑΠ όφειλε να εξετάσει τις βέλτιστες λύσεις κατασκευής των αντλιοστασίων για να εξυπηρετούν αφενός το σκοπό του έργου, και αφετέρου να μην προκαλούν αντιαισθητικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον και στη φύση με κατασκευές πάνω στο κύμα. Στο όνομα άλλωστε αδειοδοτήσεων και μελετών έχουν συντελεστεί πολλά εγκλήματα στη χώρα και στην περιοχή μας.

Η γραφική παραλία των Βραχναιίκων δέχεται την επίσκεψη χιλιάδων πατρινών και τουριστών τη μεγαλύτερη περίοδο του έτους. Συνιστά μόνιμη κατοικία και συγχρόνως πολλοί επαγγελματίες αναπτύσσουν την δραστηριότητα τους. Την φυσική ομορφιά και το κάλλος αυτής της περιοχής οφείλει η ΔΕΥΑΠ να τα σεβαστεί και να επιλέξει επιστημονικές λύσεις ανεξαρτήτως κόστους αντί διατυπωμένων απειλών.

Η Ώρα Πατρών με ενεργή συμμετοχή και ευαισθησίες σε περιβαλλοντικά προβλήματα εξαρχής τοποθετήθηκε υπέρ της υπογειοποίησης των αντλιοστασίων όπως έχει γίνει σε δεκάδες μέρη ανά τη χώρα ενδεικτικά στις ΔΕΥΑ, Χαλκίδας και Θήρας.

https://dominant-engineering.gr/project/apohetefsh-dimotikoy-diamerismatos-mytika-dimos-lilantion/?fbclid=IwAR2pfCdqBI888kVVgijtsoLFpGtl4xN1vt67QP3sWJh4F6B0kQTZxfTczKI

Επίσης ο δήμος οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει διαβρωθεί από τις ακτές σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως και με έγγραφο από το Δεκέμβρη του 2020 έχουμε επισημάνει.

Η πλήρης αποκατάσταση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή πριν την έναρξη της θερινής περιόδου ώστε οι επαγγελματίες να προσφέρουν στους επισκέπτες το κατάλληλο περιβάλλον και να επανακάμψουν από τις επιπτώσεις της απώλειας της προηγούμενης χρονιάς λόγω της πανδημίας. Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι λουόμενοι και οι τουρίστες να χαρούν τη θάλασσα και το περιβάλλον χωρίς αλόγιστες παρεμβάσεις που καταστρέφουν την περιοχή και το τοπίο.