Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για να αποζημιωθούν τα θύματα που παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρώην πρέσβης

advertisement

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθούν τα θύματα του πρών πρέσβη, μετά τη σκανδαλώδη απόπειρα απόκρυψης που είχε επιχειτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την αναγκαία άδεια για την κατάσχεση μετά τη δικαίωση του θύματος από το Πρωτοδικείο

Το δρόμο για να αποζημιωθούν τα θύματα του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα ανοίγει η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία δίνεται η άδεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να ικανοποιηθούν τα θύματα. Η άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε προκειμένου η Ξένια Μπουζαρανίδου υπάλληλος στην πρεσβεία της Βενεζουέλα η οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα,  να μπορέσει να εκτελέσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που της επιδικάστηκε ως αποζημίωση περίπου 32.000 ευρώ.
Η ίδια οδός αναμένεται να ακολουθηθεί και για τα υπόλοιπα θύματα του πρώην πρέσβη που βρίσκουν δικαίωση, μετά τη σκανδαλώδη απόπειρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να γίνει απόκρυψη της δράσης του πρέσβη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης «την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Be the first to comment on "Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για να αποζημιωθούν τα θύματα που παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρώην πρέσβης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.