Η Κιμ Καρντάσιαν είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος -Από κορίτσι του sex tape, μεγιστάνας των social media

Η Κιμ Καρντάσιαν μπορεί να περηφανεύεται πλέον πως ανήκει στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων αυτού του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes».

Το κορίτσι που έγινε γνωστό ευρύτερα αρχικά μετά τη διαρροή ενός sex tape, ενώ κατέκλυσε τον κόσμο των social media έπειτα από την ιδιοφυή (εμπορικά, τουλάχιστον) σύλληψη της μητέρας της, Κρις Τζένερ, να κάνει την καθημερινότητά της και των αδελφών της ριάλιτι, ανήκει πλέον στην περιορισμένη εκείνη ελίτ των ανθρώπων που τους αποκαλούμε με μια λέξη δισεκατομμυριούχους.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, η Κιμ Καρντάσιαν ξεκινούσε να κάνει γνωστό το όνομά της στο Twitter με 6,6 εκατομμύρια ακολούθους το 2011 (σήμερα την ακολουθούν 69 εκατομμύρια), κατά τι λιγότερους από τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά περισσότερους από εκείνους του Άστον Κούτσερ.

Πέντε χρόνια αργότερα και ενώ συνέχιζε να προωθεί την οικογενειακή της ζωή από τηλεοράσεως στο Keeping Up With The Kardashians (το ριάλιτι έριξε αυλαία έπειτα από 14 χρόνια), η Κιμ Καρντάσιαν πόζαρε για το εξώφυλλο του «Forbes», με αφορμή το παιχνίδι μέσω κινητού τηλεφώνου που λάνσαρε και από το οποίο αποκόμισε 51 εκατομμύρια εκείνη τη χρονιά.

Η Κιμ Καρντάσιαν έπιασε το ένα δισεκατομμύριο
Το «Forbes» υπολογίζει σήμερα την περιουσία της Κιμ Καρντάσιαν σε ένα εκατομμύριο δολάρια, αυξημένη σημαντικά από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και η αξία της ανερχόταν σε 780 εκατομμύρια δολάρια.

Η βασική πηγή εσόδων της Κιμ Καρντάσιαν είναι οι δύο εταιρείες καλλυντικών και ρούχων που λάνσαρε και κατάφερε να τις κάνει ασύγκριτα επικερδείς μέσα από τα social media.

Η Κιμ Καρντάσιαν ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών KKW το 2017, ακολουθώντας το παράδειγμα της αδελφής της, Κάιλι Τζένερ. Το πρώτο της προϊόν, ένα κιτ για κοντούρινγκ, ξεπούλησε 300.000 αντίτυπα σε μόλις δύο ώρες από την κυκλοφορία του. Τον επόμενο χρόνο, η εταιρεία λάνσαρε κι άλλα προϊόντα ομορφιάς, όπως σκιές, κονσίλερ, λίπστικ και αρώματα, αποφέροντας στην Αμερικανίδα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από έναν χρόνο, η Κιμ Καρντάσιαν πούλησε το 20% των μετοχών της στην εταιρεία καλλυντικών Coty προς 200 εκατομμύρια δολάρια. Η μεγάλη εταιρεία καλλυντικών εκτίμησε πως η KKW Beauty αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Παρότι, σύμφωνα με το «Forbes», η εκτίμηση αυτή έμοιαζε φουσκωμένη, σήμερα το 72% των μετοχών της αξίζει περίπου μισό εκατομμύριο.

Η επικερδής εταιρεία ρούχων της Κιμ Καρντάσιαν
Στην εταιρεία καλλυντικών πρέπει να προσθέσει κανείς και την εταιρεία ρούχων Skims, που λάνσαρε η Κιμ Καρντάσιαν το 2019. Η τηλεπερσόνα βασίστηκε και εδώ στα social media, καθώς διαθέτει 213 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram για να προωθήσει τα ρούχα της επιχείρησής της. Σήμερα, διαθέτοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας, υπολογίζεται πως αυξάνει την περιουσία της κατά 225 εκατομμύρια, ποσό που αρκεί για να την κατατάξει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Η περιουσία της Κιμ Καρντάσιαν αφορά, πέραν των επιχειρηματικών της κινήσεων, μετρητά και επενδύσεις. Από το 2012 μέχρι και σήμερα λαμβάνει 10 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή για τη συμμετοχή της στο οικογενειακό ριάλιτι. Επιπλέον, διαθέτει πορτφόλιο blue chips σε μεγαθήρια όπως η Disney, η Amazon, το Netflix και η Adidas, που της έκανε δώρο το 2017 ο πρώην -σύντομα, καθώς ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους- σύζυγός της, Κάνιε Γουέστ.
Πηγή: iefimerida.gr