Φονικό στη Μακρινίτσα: Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης – Δεν λάμβανε αγωγή

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν νωρίτερα σήμερα για το τραγικό συμβάν στη Μακρινίτσα και το ιατρικό ιστορικό του δράστη ο δημοσιογράφος του «MagnesiaNews.gr», Δημήτρης Καρεκλίδης και ο δικηγόρος του δράστη της διπλής δολοφονίας, Δημήτρης Βούλγαρης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής διαταραχής και αυτό προκύπτει και από τα ιατρικά πιστοποιητικά  και από τις εισηγήσεις των γιατρών του νοσοκομείου.

 

Όπως είπε, στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγος του δράστη απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πηλίου και ζήτησε προστασία γιατί κινδύνευε η ζωή της από εκείνον.

Η αίτηση διαβιβάστηκε αμέσως και στις 23/1 ο άντρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα καταδιωκτικού τύπου έναντι της οικογένειας και έναντι της συζύγου.

Του δόθηκε αγωγή αλλά δε διατάχθηκε αναγκαστική νοσηλεία. Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης αρνήθηκε να λάβει την αγωγή με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Ο κ. Καρεκλίδης υποστήριξε ότι μετά τη διαδικασία αυτή του νοσοκομείου διαβιβάστηκε η δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο για να διαταχθεί η ακουσία νοσηλεία του. «Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η υπόθεση δικάζονταν χθες, μια μέρα μετά τη διπλή δολοφονία».

Ο φερόμενος ως δράστης είχε εξεταστεί από δυο ψυχίατρους, των οποίων η γνωμάτευση συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση ακούσιας νοσηλείας, πρόσθεσε ο κ. Καερκλίδης.

Και οι δύο υποστήριξαν ότι υπήρχαν σοβαρά θέματα και κακοποιητικές συμπεριφορές, τις οποίες αντιμετώπιζε καθημερινά η οικογένεια των θυμάτων.

Για τον κ. Καρεκλίδη τα ερωτήματα είναι δύο. Αφενός με τρόπο μπορεί η πολιτεία να επιβάλει την φαρμακευτική αγωγή και αν δε συμβαίνει τι μέτρα λαμβάνονται και αφετέρου ποιοι φέρουν την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.

Τέλος, ο κ. Βούλγαρης δήλωσε πως έχει ζητηθεί προθεσμία από τον ανακριτή για την απολογία, που θα γίνει την Παρασκευή και ότι θα αιτηθούν διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Μέχρι τώρα ο δράστης, δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

vradini.gr