Ερντογάν προς αντιπολίτευση: Μετά από αυτό θα πληρώσετε, θα σας κυνηγήσουμε

Μυρίζει σαν πραξικόπημα όλη την ώρα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι το επίκεντρο των απόστρατων ναυάρχων που ετοίμασαν τη δήλωση για το Μοντρέ, λαμβάνοντας μάλιστα οδηγίες από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Μετά από αυτό θα πληρώσετε, θα σας κυνηγήσουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον ιστότοπο sigmalive.com.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του χαιρέτισε τους ναυτικούς που προστατεύσουν την Γαλάζια Πατρίδα.

“Είμαστε δίπλα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας που έχουν απαλλαγεί από τους πραξικοπηματίες. Φυσικά αυτοί οι απόστρατοι ναύαρχοι είναι εκτός. Αυτοί οι απόστρατοι ναύαρχοι λαμβάνουν οδηγίες από τον αρχηγό τους Κιλιτσντάρογλου”, είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του επειδή, όπως είπε, “τα μέλη του CHP σε όλη τους τη ζωή αναζητούσαν την εξουσία κάτω από τη σκιά του πραξικοπήματος”. Τους κατηγόρησε ότι αθωώνουν τόσο τους τρομοκράτες όσο και τους πραξικοπηματίες και πως ταυτόχρονα κάνουν το λαό και ειδικά τους νέους να χάνουν την ελπίδα τους μέσω της οικονομίας, προσπαθώντας να οδηγήσουν τη χώρα σε χάος αντί σε ασφάλεια και σταθερότητα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενώ η Τουρκία προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μια ομάδα απόστρατων αξιωματικών είναι οι ίδιοι πραξικοπηματίες. “Το λέω καθαρά το επίκεντρο αυτών των απόστρατων στρατηγών είναι το ίδιο το CHP. Μέσα σε αυτούς τους 104 υπάρχουν μέλη του CHP”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “οι έρευνες συνεχίζονται. Ποιος ξέρει τι άλλο θα βγει”.

Άντε Κεμάλ μπέι, είπε, “στις 15 Ιουλίου, μπορείς να καθίσεις άνετα στην πολυθρόνα σου πίνοντας τον καφέ σου και να παρακολουθήσεις τον αγώνα του λαού στα σοκάκια που θα γλιστράει ανάμεσα στα τανκ. Αυτή είναι η δική σου δειλία. Αλλά μετά από αυτό δεν τρώνε, δεν πίνουν. Μετά από αυτό θα πληρώσετε, θα σας κυνηγήσουμε. Επειδή το έθνος δεν θα σας επιτρέψει ποτέ να υπερασπιστείτε εκείνους που είναι πρόθυμοι για πραξικόπημα, όσο για μας δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ”.

Για τη διώρυγα της Κων/πολης ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους σε μεγάλο βαθμό, το μεγαλύτερο και πιο στρατηγικό έργο υποδομής στη χώρα. “Είτε το θέλετε είτε όχι θα το κάνουμε και θα είμαστε στη διάθεση του έθνους μας”, ανέφερε.