Εντυπωσιακά πλάνα: Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία

advertisement

Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από νέα ρωγμή στην πλαγιά ηφαιστείου στην Ισλανδία μήκους 500 μέτρων σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον αρχικό χώρο της έκρηξης στην κοιλάδα Γκελντίνγκα. Αμέσως εκκενώθηκε η περιοχή αν και υπάρχει μεγάλη απόσταση από δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας. Περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την περιοχή από την έναρξη της έκρηξης πάρα το μερικό λοκντάουν λόγω covid.

«Εκκενώσαμε την περιοχή,απομακρύναμε ανθρώπους που είναι κοντά στο σημείο της έκρηξης επειδή είχαμε δύο νέες ρωγμές γύρω από τα σημεία πεζοπορίας», λέει μέλος της ομάδας έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το Euronews.

Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία
Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία  2021 MARCO DI MARCO / ASSOCIATED PRESS

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα δεν αναμένεται να επηρεάσει την κυκλοφορία στο κοντινό αεροδρόμιο Κεφλαβίκ. Το ηφαίστειο στη χερσόνησο Reykjanes στη νοτιοδυτική Ισλανδία ξύπνησε στις 20 Μαρτίου, ενώ προηγήθηκαν δεκάδες χιλιάδες σεισμοί στην περιοχή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.Ήταν η πρώτη ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή εδώ και 800 χρόνια.

Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία
Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία  2021 MARCO DI MARCO / ASSOCIATED PRESS

 

Be the first to comment on "Εντυπωσιακά πλάνα: Τόνοι λάβας εκτοξεύονται από ηφαίστειο στην Ισλανδία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.