Αυστρία: Γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ζητά το Ιατρικό Επιμελητήριο

Ένα lockdown για ολόκληρη της Αυστρία ζητά επιτακτικά σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σέκερες, προτρέποντας ταυτόχρονα να υπάρξει “επιτέλους” αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπου αυτά υπάρχουν.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι δραματική, και σύντομα αυτό θα συμβαίνει όχι μόνο στη Βιέννη και στην Ανατολική Αυστρία, αλλά και στα άλλα ομόσπονδα κρατίδια”, προειδοποιεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά “κλειδώστε ολόκληρη την Αυστρία, και αγοράστε επιτέλους εμβόλια”.

“Φαίνεται ωσάν τα ποσοστά επίπτωσης να είναι χαμηλότερα στα δυτικά της χώρας, αλλά ξεχνά κανείς ότι τακτικά εμφανίζονται τοπικές εστίες όπου η ανίχνευση είναι αμφισβητήσιμη”, αναφέρει, προτείνοντας ως λύση να τεθεί ολόκληρη η Αυστρία σε lockdown για δύο ή τρεις εβδομάδες,”διαφορετικά δεν υπάρχει διαφυγή από τον ιό, ο οποίος δεν γνωρίζει σύνορα”.

Ο ίδιος φοβάται ότι το τρίτο κύμα θα πλήξει και τα δυτικά ομόσπονδα κρατίδια, στα οποία θα υπάρξει επίσης μία εξαιρετικά δραματική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας ζητά μία “ενισχυμένη και έγκαιρη” αγορά εμβολίων και τονίζει ότι αυτά πρέπει να αγοραστούν το ταχύτερο δυνατό, και εκεί, όπου κανείς μπορεί να τα προμηθευτεί.

Περιγράφοντας την έλλειψη εμβολίων ως “δραματική”, ο Τόμας Σέκερες καταγγέλει ότι “εάν σε ένα Σαββατοκύριακο του Πάσχα (των Καθολικών) δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν ούτε 10.000 εμβολιασμοί, τότε αυτό μιλά από μόνο του για την οικονομία της ακραίας έλλειψης”.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι “περισσότεροι από 4.000 συμβεβλημένοι με τα ταμεία γενικοί ιατροί και δεκάδες χιλιάδες άλλοι γενικοί ιατροί”, ήταν έτοιμοι “να προχωρήσουν άμεσα σε εμβολιασμούς, απλώς θα έπρεπε μόνον να τους δοθούν εμβόλια, και η ταχύτητα των εμβολιασμών θα αποκτούσε εξαιρετική δυναμικότητα”.

“Lockdown για όλη την Αυστρία, αγοράστε εμβόλια, εμβολιάστε, εμβολιάστε, εμβολιάστε. Και εάν αυτό είναι απαραίτητο, να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο και να ξεχάσουμε την ούτως ή άλλως ασταθή αλληλεγγύη με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, είναι η έκκληση του Τόμας Σέκερες, ο οποίος, ενόψει πιθανών μεταλλάξεων, συνιστά στην αυστριακή κυβέρνηση να εξασφαλίσει τροποποιημένα εμβόλια για το φθινόπωρο και το χειμώνα

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ