Παυλάκης: “Έχασα” συγγενή από κορονοϊό, είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου -Και ο πατέρας του Σαρηγιάννη

Ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ενημέρωσε πριν από λίγες ώρες μέσω του facebook ότι “έχασε” συγγενή του από κορονοϊό, που ήταν διασωληνωμένος, ενώ το σοκαριστικό είναι ότι είχε κάνει, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη και τις δύο δόσεις εμβολίου.

Ο κ. Παυλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργατικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς εκτίμησε πως «θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας».

Η ανάρτησή του

«Μόλις χάσαμε κι εμείς διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Ο κορονοϊός έρχεται ολοένα και κοντινότερα σε κάθε οικογένεια.

Ο Πειραιάς είναι γεμάτος με μεταλλαγμένα στελέχη και δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας.

Εν τω μεταξύ αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το «πρόβλημα» κι άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες θα τελειώσουμε με την επιδημία, δεν λέει να κοπάσει. Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα.

Είναι καιρός να αρχίσει ουσιαστική και μόνιμη καμπάνια ενημέρωσης σε βάθος για όλη την κοινωνία.

Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα μας γλιτώσει από την πανδημία.

Σε αυτή τη φάση τα χρειαζόμαστε όλα.

Αυτοπροστασία με καλές μάσκες σωστά φορεμένες.

Αποστάσεις και αποφυγή εσωτερικών χωρών και συνωστισμών

Εμβόλια

Τεστ συχνά για όλους που βρίσκονται σε κοινούς χώρους

Το μόνο μαγικό φάρμακο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έκανε η Πορτογαλία

Έκοψαν το τεράστιο τρίτο κύμα που είχαν σε ένα μήνα. 12 φορές κάτω τα κρούσματα, κανένα θάνατο σήμερα!

Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;»

Και ο πατέρας του Σαρηγιάννη…

Παρόμοιο είναι και το περιστατικό με τον πατέρα του που ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, το οποίο ως ερέθισμα προκάλεσε και την ανάρτηση του καθηγητής Παυλάκη.

Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων νοσηλεύεται με κορονοϊό, αν και έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ο 86χρονος πατέρας του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και της Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 86χρονος έχει υποκείμενο νόσημα, αφού πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά από κάποιες δύσκολες ώρες που πέρασε πριν από λίγα 24ωρα.

«Πρόκειται για μία από τις καραμπινάτες περιπτώσεις που ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε και γι’ αυτό παίρνουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Αν ένας τέτοιος ασθενής φύγει από τη ζωή και με ρωτήσουν από τι πιστεύω ότι πέθανε, από κορονοϊό ή από την καρδιακή ανεπάρκεια, θα πω ξεκάθαρα ότι έφυγε από τον κορονοϊό. Διότι ο ιός έρχεται και δίνει μία δυνατή σφαλιάρα στους ασθενείς που πάσχουν από κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα. Ακόμα κι αν έχεις κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, μπορείς να νοσήσεις από κορονοϊό, ωστόσο, στο 99% των περιπτώσεων τα συμπτώματα δε θα είναι πολύ βαριά», λέει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.