Ειλημμένη απόφαση για νέο προπονητή το καλοκαίρι στην ΑΕΚ

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να διατηρήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ ξένισε πολλούς. Η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, με διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, έναν ιστορικό διασυρμό, παρατεταμένα κακές εμφανίσεις και κακό κλίμα στα αποδυτήρια, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επέλεξε να βγάλει τη σεζόν με τον Σεβιγιάνο στον πάγκο.

Το αφεντικό της «Ένωσης» αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις λάθος επιλογές που έγιναν και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο τέλος της σεζόν. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, έκρινε πως μια αλλαγή προπονητή δεν θα άλλαζε τίποτα επί της ουσίας, παρά μόνο προσωρινά σε επίπεδο ψυχολογίας κάποιων παικτών. Παράλληλα, ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν ήταν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή (παρότι εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρχε έντονος προβληματισμός για τον Χιμένεθ) και θεωρήθηκε πως δεν θα είχε νόημα να αντικατασταθεί με ένα «μπάλωμα» ο προπονητής, ενώ ακόμη υπάρχουν «ζωντανοί» ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη και του Κυπέλλου.

Με απλά λόγια, ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε γιατί… δεν μπορούσε να φύγει. Ή τουλάχιστον θεωρήθηκε πως η απομάκρυνσή του ίσως και να έκανε μεγαλύτερο κακό από την παραμονή του στον πάγκο. Αυτό που μοιάζει δεδομένο και μόνο με θαύμα θα αλλάξει, είναι η μοίρα του 57χρονου προπονητή στο τέλος της σεζόν. Η απόφαση να αντικατασταθεί είναι ειλημμένη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει πως ο πρώτος στον οποίο θα πρέπει να επενδύσει το καλοκαίρι είναι ένας καλός προπονητής, γιατί από εκεί αρχίζουν όλα.

Πηγη: SportFM