Σε ένα τραπέζι πόκερ αν δεν ξέρεις ποιος είναι το κορόιδο τότε είσαι εσύ !

Ασεβής μεν, διαχρονικής ορθότητας δε, δήλωση αγνώστου πατρότητας.
Οι διεθνείς διαπραγματεύσεις, ειδικά όταν συζητούνται θέματα εθνικής κυριαρχίας και των συνεπακόλουθων με αυτά πλουτοπαραγωγικών πηγών, είναι μια παρτίδα πόκερ. Υπάρχει παίκτης που έρχεται στο τραπέζι με πολλά επιχειρήματα, άλλος με πολλές γνώσεις, άλλος έχει διαβάσει καλά τους παίκτες, άλλος έχει κάνει κρυφές συμμαχίες, άλλος με αγωνιστικότητα και ψυχή και άλλος λιπόψυχος που είναι και το κορόιδο του τραπεζιού.
Κυριάκο Μητσοτάκη ακριβώς αυτό το κορόιδο είναι η χώρα μας στα Ελληνοτουρκικά. Η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά δική σου. Πριν ακόμα καθίσεις στο τραπέζι έχεις χάσει. Είναι ορατό για γυμνού οφθαλμού. Δεν πας καν να κερδίσεις. Πας να χάσεις όσο γίνεται λιγότερα. Δεν διεκδικείς τίποτα άλλο παρά να συμφωνήσει ο αντίπαλος στα δικαιώματά μας. Τα δικαιώματα όμως που έχουμε, έχουν κατακτηθεί με ιδρώτα και με πολύ αίμα, δεν μας τα χάρισαν. Ποιο το νόημα να ζητάς την έγκρισή του αντίπαλου για να κρατήσεις αυτό που σου ανήκει. Είναι σαν να του λες ότι δεν είναι δικά σου. Παρακαλάς τον άπληστο να μην σου πάρει αυτό που έχεις. Γιατί να μην το πάρει ;
Αυτή είναι η στάση σου στα Ελληνοτουρκικά. Δυστυχώς αυτή είναι η στάση σου σε όλα τα διακρατικά θέματα. Πηγαίνεις ψοφοδεής ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα αναγνωρίσει τα δίκαιά μας. Το ίδιο με το Μεταναστευτικό. Σκάβεις το λάκκο μας. Για 276 εκ ευρώ δέχεσαι να δημιουργηθούν μόνιμες γκρίζες ζώνες σε ελληνικό έδαφος επάνω στον Έβρο και στα νησιά. Αποδέχθηκες την δημιουργία κράτους εν κράτει. Συμφώνησες οι δομές των μεταναστών στα σύνορα να μην θεωρούνται Ελληνικό έδαφος. Παραιτήθηκες από την Κρατική εξουσία και την εκχωρείς στις ΜΚΟ.
Κατά τα άλλα υπάρχει και η «λίστα Πέτσα» για να μην αγχωνόμαστε ως Έλληνες. Το κακό με τις λίστες είναι ότι ισχύουν όσο κρατάνε τα λεφτά. Μετά γίνονται κομμάτι του παρελθόντος και της Ιστορίας.

 

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου
Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος