ΠΑΤΡΑ: «Πρωτεύουσα ξανά!» για Βραχνέικα – Να αποκατασταθεί πλήρως ο δρόμος μέχρι τέλη Απριλίου, να βρεθεί άμεσα εναλλακτική για το αντλιοστάσιο

Την πλήρη αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου των Βραχνεΐκων της Πάτρας μέχρι τα τέλη Απριλίου και την υπογειοποίηση τουλάχιστον του ενός εκ των τριών αντολιοστασίων το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος» Δημοτικοί Σύμβουλοι Φώτης Δημακόπουλος και Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για το ζήτημα του υπό κατά κατασκευήν αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η πλήρης αποκατάσταση της παραλιακής οδού των Βραχνεΐκων, όπως υποχρεούται από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, ενόψει της θερινής σεζόν και της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου αλλά και της έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων τα οποία ήδη έχουν υποστεί βαρύτατο πλήγμα από το συνεχές lockdown. Όπως επεσήμαναν, δεν είναι δυνατόν αυτή η πλευρά της πόλης που είναι ένας από τους σταθερούς θερινούς προορισμούς των Πατρινών να βρίσκεται στην άθλια κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μετά τον Απρίλιο.

Επίσης οι κκ. Δημακόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος έθεσαν μετ΄ επιτάσεως στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής το ζήτημα των τριών αντλιοστασίων-εκτρωμάτων που έχουν χτιστεί στην παραλιακή στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης και τα οποία κακοποιούν αισθητικά μια από τις ωραιότερες πλευρές της πόλης. Τόνισαν ότι επιβάλλεται να βρεθεί άμεσα λύση για την υπογειοποίηση ή άλλη χωροθέτησητουλάχιστον τους ενός εκ των τριών, το οποίο βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και ζήτησαν να τους διευκρινιστεί αν έχει ερωτηθεί ο μελετητής σχετικά με τη δυνατότητα αλλαγής της μελέτης ώστε να υπάρξει εναλλακτική λύση. Υπογράμμισαν μάλιστα ότι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα μπορέσει  κάποιος μελετητής να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, όταν παρόμοιες τροποποιήσεις έχουν  συμβεί σε πολλά ανάλογα έργα ανά τη χώρα.

Κατόπιν των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους κκ. Δημακόπουλο και Τριανταφυλλόπουλο αλλά και από κατοίκους της περιοχής, από την πλευρά των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχήςαναλήφθηκε η δέσμευση ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα άλλης λύσης ώστε να γκρεμιστεί το αντλιοστάσιο- μαμούθ δίπλα στο κύμα, κάτι το οποίο θεωρούμε ως σωστή κίνηση έστω και τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με τα αντλιοστάσια-τερατουργήματα  δίπλα στη θάλασσα ανέδειξε πριν από ένα περίπου μήνα η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» ενώ η υπόθεση  έλαβε πανελλήνια προβολή εξαιτίας της πρωτοτυπίας να επιτρέπει μια σύγχρονη πόλη τέτοιες κατασκευές  δίπλα στο κύμα.