Στην Πάτρα ο Πέτσας – Αποδοκιμασίες από τους εμπόρους που τον περίμεναν έξω από το Δημαρχείο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέπτεται σήμερα εκτάκτως την Πάτρα για να δει μαζί με τους τοπικούς φορείς, τι μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας της Αχαΐας. Φυσικά, καλείται να εξηγήσει γιατί υπήρξε αυτή η υπαναχώρηση με τον τρόπο που έγινε.

Στις 9 το πρωί συναντάται με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και στις 10:30 θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει στο Επιμελητήριο με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αχαΐας και άλλους φορείς. Αναφερόμενος χθες στην απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη είπε ότι στην Πάτρα, υπήρξαν εστίες μαζικού συνωστισμού και διασποράς του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις εξαπλώθηκαν χθες και σε πολιτικό επίπεδο. Σε επικοινωνία που είχε ο  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, υπενθύμισε την πάγια θέση του, όπως αυτή εκφράστηκε και από την περίοδο των Χριστουγέννων, δηλαδή, ότι στην πράξη απεδείχθη πως το λιανεμπόριο δεν προκαλεί αύξηση κρουσμάτων από την στιγμή που οι έμποροι της Πάτρας έχουν αποδείξει πως εφαρμόζουν όλα τα μέτρα. Ο κ. Μπονάνος δήλωσε πως θα μεταφέρει την συγκεκριμένη άποψη και στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, γίνεται αναφορά για κυβερνητικό εμπαιγμό προς τον εμπορικό κόσμο της Αχαΐας.

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Κυβέρνηση πορεύεται χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό και ότι λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με όρους πρόσκαιρου επικοινωνιακού κόστους και οφέλους. Η Κυβέρνηση δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση στην οικονομία και εξαντλούν εντέλει τις αντοχές της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

ΥΠΟΔΟΧΗ

Εξω από το Δημαρχείο της Πάτρας περίμεναν περίπου 40 με 50 άτομα, τα οποία υποδέχθηκαν τον κ. Πέτσα εκφράζοντας την ανάγκη για άνοιγμα της αγοράς.

ΒΑΓΕΝΑΣ

Ο κ. Γιώργος Βαγενάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ λίγο πριν τη σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ανέφερε για μία ακόμα φορά την ανάγκη για αποσυμπίεσης. Χαρακτηριστικά τόνισε: “Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα. Θέλουμε άνοιγμα σήμερα. Είμαστε η μόνη πόλη σε ένατη εβδομάδα λοκντάουν. Δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν να πάνε στο σπίτι τους φαγητό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε”.