Όχι στην Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχωρά εσπευσμένα στο παραπέρα ξήλωμα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στην χώρα μας, παίζοντας τα γνωστά πλέον επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως συντάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού, από μηχανής θεούς τύπουPROJECTMANAGER, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Προκειμένου να πετύχει τον στόχο της,  ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ , ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ, επιρρίπτοντας πάνω τους την ευθύνη για τις χιλιάδες των εκκρεμοτήτων και αποκρύπτει τους πραγματικούς λόγους και τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή που είναι ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές, και αβλεψίες που βαρύνουν και την νυν αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι πραγματικοί κύριοι λόγοι της κατάστασης αυτής είναι η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,  Ο ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ.

ΑΝ ΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΠΛΑΤΑ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,  ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΤΣΙ  ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΑΤΑΜΜΥΡΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

Εκτός των νομικών και συνταγματικών θεμάτων που ανακύπτουν από την απόφαση αυτή, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα συντομευθεί η διαδικασία απονομής αλλά θα προστεθούν επιπλέον γραφειοκρατικές επιπλοκές στο οργανωτικό κομφούζιο που ήδη επικρατεί.

Στο πλάνο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης εντάσσεται και ο σχεδιασμός της πλήρους ιδιωτικοποίησης της επικουρικής σύνταξης μετατρέποντας την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε «επένδυση» με ατομικό ρίσκο και χωρίς ουσιαστικές διασφαλίσεις και εγγύηση του κράτους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΣ ΤΗΝ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΚΑΙ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π    ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

-ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

-ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ

                                                     ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ