ΣΥΡΙΖΑ: Να εξηγήσει ο Μητσοτάκης την ακύρωση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το μπλόκο στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε τρεις περιοχές – «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, μετά την ακύρωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης « εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας», το βράδυ η επιστημονική επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα στο λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές.

«Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα.

Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Χθες το μεσημέρι ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο.

Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες.

Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης.

Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα.

Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα.