Σταμπουλίδης: Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά ένα βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό

«Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά ένα μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό», είπε μιλώντας για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Πάνος Σταμπουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η αγορά δεν θα ανοίξει, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα σ’ αυτές της περιοχές. Υπενθύμισε ότι σε όλη τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν τα πολυκαστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά, τα outlets και τα shoping shops. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται τα εμπορικά καταστήματα διευκρινίζοντας πως το μήνυμα στο 13032 είναι μοναδικό για κάθε μέρα και μπορεί να αποσταλεί εκ νέου μετά τις 12 το βράδυ.

Έκρινε ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου και θα βελτιώσει την καθημερινότητά του.

 

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε ερώτηση για τους ισραηλινούς τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα selft test και την εστίαση, ανέφερε ότι τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν κατά τη βόλτα τους να παίρνουν καφέ με take away. Τόνισε ότι self test θα γίνονται και από τους εργαζομένους του λιανεμπορίου και είπε ότι η εστίαση θα ανοίξει πιθανότατα μετά το Πάσχα, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, 2 Απριλίου, στη Βουλή.