Πάτρα: Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, όπου ο άνδρας διέρρηξε με κατσαβίδι αυτοκίνητο και αφαίρεσε έναν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πλοηγό, ενώ σε κοντινή απόσταση τον ανέμενε με αυτοκίνητο η συλληφθείσα προκειμένου να τραπούν σε φυγή.

Οι δράστες κατά την τέλεση της πράξης τους έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, στις οικίες τους, καθώς και στο όχημα του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

•     (27) πακέτα λαθραίων τσιγάρων

•     Δυο συσκευασίες χαρτάκια τσιγάρων

•     Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

•     Ένας σιδερένιος λοστός και

•     Δυο διαρρηκτικά εργαλεία

Επισημαίνεται ότι ο κλεμμένος ηλεκτρονικός πλοηγός βρέθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού και στην συνέχεια αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο του.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, είχαν διαπράξει από την 23-12-2020 μέχρι και την 16-3-2021, στην Πάτρα, ακόμη τέσσερις κλοπές (εκ των οποίων η μια απόπειρα) σε αρτοποιείο, εταιρεία, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε σταθμευμένο όχημα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ, μια τραπεζική κάρτα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών