Αχαΐα: Βουλευτής της ΝΔ αφήνει αιχμές κατά των λοιμωξιολόγων για την εισήγησή τους

Με τον εμπορικό κόσμο της Αχαΐας που σύμφωνα με τον ίδιο «αναρωτιέται τι άλλαξε μέσα σε ελάχιστες ωρες» συντάσσεται με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης σχολιάζοντας την αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, σημείωσε:

«Όλοι γνωρίζουμε πως εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί ένα δυναμικό φαινόμενο. Και όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχουν όρια στις αντοχές της κοινωνίας, αλλά και σε σχεδιασμούς που δεν θα δημιουργεί αιφνιδιασμούς και αισθήματα αδικίας. Εύλογα, ο εμπορικός κόσμος της Αχαΐας αναρωτιέται τι άλλαξε μέσα σε ελάχιστες ώρες και ενώ προετοιμαζόταν για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τελικά αναγκάζεται να διατηρήσει κατεβασμένα τα ρολά και μάλιστα, την ίδια ώρα που σε πολλές άλλες, επίσης επιβαρυμένες περιοχές, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν.

Μήπως, για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι μία επιτροπή ειδικών που δεν λαμβάνει υπόψη, κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους, τελικά λειτουργεί μονοδιάστατα; Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες της Αχαΐας, που οι ίδιοι πρώτοι θέτουν ως υπέρτατη αξία τη δημόσια υγεία, χρειάζονται πειστικές εξηγήσεις και απαντήσεις. Κάθε στοιχείο, κάθε σχέδιο, κάθε απόφαση, πρέπει να γίνονται γνωστά εγκαίρως στους πολίτες και να οδηγούν σε μία μεγάλη συμφωνία με την κοινωνία».