ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Εικοσιτετράωρη φύλαξη των καταστημάτων – Συνάντηση Κυριακόπουλου – Παπαδόπουλου

Την εικοσιτετράωρη φύλαξη των καταστημάτων όλης της Αιγιάλειας ζήτησε μετά από προκαθορισμένη συνάντηση στο γραφείο του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας κου Ιωάννη Κυριακόπουλου, το πρωί της Πέμπτης 1ης Απριλίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος.
Η επιβεβλημένη εικοσιτετράωρη φύλαξης των καταστημάτων της Αιγιάλειας, είναι ένα θέμα που είχε θέσει και πέρυσι ο κ. Παπαδόπουλος στον προηγούμενο αστυνομικό διοικητή όπου τα καταστήματα της Αιγιάλειας παρέμεναν κλειστά και όντως είχε λάβει τη θετική δέσμευσή του.
Ένα χρόνο ακριβώς μετά το lockdown φυσαρμόνικα και εν όψει του επερχόμενου ανοίγματος της αγοράς είναι απαραίτητο όπως εξέφρασε ο κ. Παπαδόπουλος να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια οι καταστηματάρχες, πολύ περισσότερο λόγω της επιβεβλημένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ έως της πέντε το πρωί, κατά το διάστημα της οποίας η πόλη μοιάζει νεκρή και μπορούν να «δουλέψουν» ανενόχλητοι οι επιτήδειοι. Καθώς πρωταρχικός στόχος εκτός του να επιστρέψουν όλοι υγιείς στις εργασίες τους, είναι να τις βρουν όπως τις άφησαν!
Είναι επιβεβλημένο αυτή την κρίσιμη στιγμή να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των Εμπόρων και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση. Ακόμα η ατζέντα περιείχε θέματα παραβατικότητας ρομά, λαϊκών αγορών, παραεμπορίου, κα.
Δήλωση προέδρου Εμπορικού Συλλόγου
Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο. Το γεγονός ότι έκλεισαν τα μαγαζιά μας για κάποιο διάστημα δεν σημαίνει πως δεν θα είναι εκεί να μας περιμένουν. Εμείς καλούμαστε να προστατέψουμε τις περιουσίες μας με κάθε τρόπο. Ενοχλούμε, υπενθυμίζουμε, παρεμβαίνουμε, διεκδικούμε, χτυπάμε πόρτες. Από το 2017 που πρωτοανέλαβα τα ηνία του μεγαλύτερου και ιστορικότερου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του Δήμου Αιγιαλείας έχουμε πραγματοποιήσει συνεχόμενες επαφές με όλους τους Αστυνομικούς Διοικητές Αχαΐας, έχοντας μια αγαστή συνεργασία και βάζοντας σε ύψιστο βαθμό την αγάπη, αλλά και την αγωνία για τον τόπο μας και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και των συμπολιτών μας.