Αχαΐα:Έκτακτη σύσκεψη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις «κατακόκκινες» περιοχές

Έντονος προβληματισμός για την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – Τη σύσκεψη παρακολουθούν Κικίλιας και Γεωργιάδης

Προβληματισμός φαίνεται ότι επικρατεί για τον άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις πολύ κόκκινες περιοχές και ειδικότερα για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής  εμπειρογνωμόνων και παρακολουθούν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες).

Συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομούΤο SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.