(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ενιαία «φωνή» προς την τοπική κοινωνία από την Περιφέρεια για την πανδημία – Ν. Φαρμάκης: «Προσέχουμε και εμβολιαζόμαστε»

«Προσέχουμε και εμβολιαζόμαστε». Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, μετά τη  συνεδρίασή του, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην Πάτρα.

Κατά την ενημέρωση, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου Τάκη Παπαδόπουλου προς τον Περιφερειάρχη, ο κ Φαρμάκης, κάλεσε το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου να εκφράσει ενιαία «φωνή» προς την τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι όλοι μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα την ώρα που έχει ξεκινήσει η εμβολιαστική προσπάθεια, η οποία και θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την παραίνεση του Περιφερειάρχη συμφώνησαν στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι όλων των περιφερειακών παρατάξεων, σημειώνοντας ότι παρά την όποια κόπωση, η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να διαφυλαχθεί μέχρι η μάχη με τον ιό να τελειώσει νικηφόρα.

 «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, η οποία όμως έχει μεγάλη επικινδυνότητα, αλλά και πολλές παγίδες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του, προσθέτοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την επικείμενη χαλάρωση των περιοριστικών  μέτρων, επιβάλλεται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και η συμμετοχή μας στον εμβολιασμό». 

Επίσης, ο κ. Φαρμάκης μετέφερε την ιδιαίτερη ανησυχία που εκφράστηκε κατά τη σύσκεψη σε σχέση με την καμπύλη που ιϊκού φορτίου στην περιοχή της Αχαΐας, που δεν δείχνει να διορθώνεται και περιέγραψε τον φόβο που διατυπώθηκε ότι αν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τότε το υγειονομικό σύστημα θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί, δεδομένου ότι ήδη σήμερα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

«Τήρηση των μέτρων και συμμετοχή στον εμβολιασμό. Αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμά μας ως Περιφερειακό Συμβούλιο» επέμεινε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως η τοπική κοινωνία μπορεί να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, ενώ αναμένεται και πολλαπλασιασμός των εμβολιασμών κατά τους επόμενους μήνες.

«Το νέο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, με 16 γραμμές και δυνατότητα 900 εμβολιασμών την ημέρα, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά ώστε να χτίσουμε το εμβολιαστικό τείχος που έχουμε ανάγκη» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας – αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος  και συμπλήρωσε ότι «προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι είναι απαραίτητο να υπάρξει υπεύθυνη στάση, προθυμία εμβολιασμού και διενέργεια σελφ τεστ ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί φορείς». 

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελίχθηκε με τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης.