Με περιορισμούς η επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου – “ναι” στις διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα σαββατοκύριακα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα, αλλά και των διαδημοτικών μετακινήσεων, πιλοτικά, μόνο τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχε εκτάκτως σήμερα στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, στο πλαίσιο της εισήγησης που υπέβαλε στην κυβέρνηση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μετά τη σημερινή πολύωρη συνεδρίασή της.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής προχωρά σε αναπροσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την αποφυγή των συναθροίσεων, κάτι που θα γίνει όμως με περιορισμούς και αυστηρή επιτήρηση, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες, με μάσκες, αποφυγή συναθροίσεων και τήρηση αποστάσεων.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away με ραντεβού και click inside πάλι με ραντεβού και την αποστολή άπαξ sms και χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας.