Κορωνοϊός- Κικίλιας: Νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID το Θριάσιο- 51 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κρούσματα κορωνοιού μετατρέπεται το Θριάσιο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση του Υπουργείου υγείας για την πορεία της πανδημίας του ιού στη χώρα, ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, στόχος είναι μέχρι την Τετάρτη 7/4 το νοσοκομείο να διαθέτει 130 απλές κλίνες COVID οι οποίες σταδιακά να γίνουν έως 180 και 33 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Όλα τα non COVID περιστατικά του Θριασίου, συνέχισε, θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές ενώ στην εφημερία, μαζί με το Ασκληπιείο θα συνεπικουρεί και ο ιδιωτικός τομέας προκειμένου να υποστηριχθεί ο αυξημένος νοσηλευτικός όγκος.

Λόγω των ιδιαιτέρων αναγκών που έχει προκαλέσει η πίεση στο σύστημα υγείας, στο κομμάτι της εντατικής θεραπείας, με την χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων, δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα από τις 47 κλίνες που θα υπάρχουν στην Α ΥΠΕ, οι 16 εξ αυτών θα είναι στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, οι 5 στον Ευαγγελισμό, άλλες 5 θα υπάρχουν στο Λαικό Νοσοκομείο, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς και 10 στο Κωνσταντοπούλειο.

Οι υπόλοιπες 4 κλίνες που αφορούν την Β ΥΠΕ θα λειτουργούν στο Αττικόν.

Ερχόμενος στο ζήτημα των εμβολιασμών ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το ότι πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βιώνουμε σήμερα.

«Αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 1 εκατ. 691 χιλιάδες εμβολιασμοί» επεσήμανε.

Πηγή: skai.gr