ΠΑΤΡΑ: 1821 – 2021 – Διαδικτυακή Ημερίδα Λυκείου των Ελληνίδων

1821 – 2021
Διαδικτυακή Ημερίδα Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
σε συνεργασία – συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
«Η  Ελληνίδα Γυναίκα κατά την επανάσταση του 1821»
Κυριακή 4 Απριλίου 2021, ώρα 7.00μ.μ.

Την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, στις 7:00μ.μ., το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Η Ελληνίδα Γυναίκα κατά την Επανάσταση του 1821».
Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια  από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, με συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης και συναίσθημα εθνικής υπερηφάνειας αποτίει φόρο τιμής στην Ελληνίδα Γυναίκα κατά την επανάσταση του 1821.

Στην διαδικτυακή ημερίδα  καταξιωμένοι στο αντικείμενό τους ομιλητές όπως η κα Άννα Καρακατσούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, η κ. Ιωάννα Παπαντωνίου, Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, ο κ.  Νίκος Πάππας, υπεύθυνος εκπομπών λαογραφίας & μουσικής παράδοσης στην ΕΡΤ Τρίπολης και καθηγητής αγγλικής γλωσσολογίας και  ο κ. Δημήτρης Ηλίας, χοροδιδάσκαλος του ΛτΕ Πατρών και ερευνητής της Μεγαρικής Λαογραφίας θα προσεγγίσουν το ρόλο και τη μορφή της γυναίκας στα χρόνια του αγώνα.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Η διαδικτυακή παρουσία σας θα μας τιμήσει.

  • Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
  • Ο Σύνδεσμος του ZOOM θα αναρτηθεί στη σελίδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών (www.lepatras.gr) καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του ΛτΕ Πατρών.
  • Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των σελίδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο facebook και youtube

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες