ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Αναστάτωση σε Τριταία και Καλέντζι – Μπροστά στο κλείσιμο του μοναδικού Ταχυδρομικού καταστήματος

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ      

ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

ΠΡΟΣ:                                                                    ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ, 20-03-2021

Πρόεδρο ΕΛ.ΤΑ Α.Ε

κ. Γριβέα Πολυχρόνη

ΚΟΙΝ:

  • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γραφείο Υπουργού κ. Κ. Πιερρακάκη

  • Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛ.ΤΑ Α.Ε

κ. Γ. Κωνσταντόπουλο

  • Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

κ. Ν. Φαρμάκη

  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ

κ. Χ. Μπονάνο

  • Δήμαρχο Δήμου Ερυμάνθου

κ. Θ. Μπαρή

  • Βουλευτές Ν. Αχαΐας

 

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ Δ.Ε ΤΡΙΤΑΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ.

 

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη αναστάτωση στις Δημοτικές Ενότητες Τριταίας και Καλεντζίου καθώς βρισκόμαστε μάλλον μπροστά στο κλείσιμο του μοναδικού ταχυδρομικού καταστήματος που εξυπηρετεί τα 16 χωριά της περιοχής μας. Ήδη από τον Οκτώβριο 2020 οι συναλλαγές με τα ΕΛΤΑ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ, πραγματοποιούνται  με δυσκολία ιδιαίτερα τις μέρες αιχμής όπου παραμένουν κλειστά λόγω του γεγονότος ότι σε αυτά υπηρετεί μόνο ένας (1) υπάλληλος. Η πιθανή αποχώρηση του μοναδικού υπαλλήλου και η μη αντικατάστασή του  θα οδηγήσει το ταχυδρομικό κατάστημα σε κλείσιμο και ολόκληρη την περιοχή χωρίς καμία ταχυδρομική κάλυψη.

 

Στο σημείο αυτό σας γνωστοποιήσουμε πως τα ΕΛΤΑ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ είναι η μοναδική δημόσια υπηρεσία σε όλη την ευρεία γεωγραφική περιοχή της Τριταίας ενώ δεν λειτουργεί κανένα ταχυδρομικό πρακτορείο, ούτε φυσικά κάποια ιδιωτική ταχυδρομική εταιρία. Μετά και το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος στην Ερυμάνθεια όλο το βάρος των συναλλαγών έπεσε στο συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα. Συνεπώς προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ταχυδρομικές υπηρεσίες, χρηματοοικονομικές και τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.

 

Μια ενδεχόμενη απόφαση σας για κλείσιμο του καταστήματος σας στην Ερυμάνθεια θα ήταν κοινωνικά άδικη και καταστρεπτική  για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής με ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και η οποία βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο αλλά και την έδρα του Δήμου.

 

Οι κάτοικοι της Τριταίας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αξίζουν και δικαιούνται υπηρεσίες και υποδομές κοινής ωφέλειας που προάγουν το κοινωνικό σύνολο και διαπνέονται από σεβασμό προς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Άλλωστε η  εταιρία σας , ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών θα πρέπει να λειτουργεί πρώτα από όλα λαμβάνοντας υπόψη της την ανάγκες της κοινωνίας και ύστερα τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλουμε να τονίσουμε πως το κατάστημα είναι βιώσιμο για τους λόγους που αναφέρονται ανωτέρω.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων Ερυμάνθειας, Καλεντζίου, Αλεποχωρίου, Κάλφα, Ξηροχωρίου, το Πολιτιστικό και Χορευτικό Σωματείο Σκιαδά και η εθελοντική ομάδα Φίλων Δροσιάς εκφράζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ την πλήρη αντίθεση μας σε αποφάσεις που μειώνουν την ποιότητα ζωής μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να συνεχιστεί η λειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος στην Ερυμάνθεια.
  • Απρόσκοπτη ταχυδρομική κάλυψη όλης της Τριταίας .

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Κόντης Σπυρίδων

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ

Για το Δ.Σ

 

Ο Προέδρος

Χριστοδουλόπουλος Γεώργιος

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΙΑΔΑ

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος

Μπαρδάκη Θεοδώρα

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΦΑ

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος

Σαράμπελα Διονυσία

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΧΩΡΙΟΥ

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος

Τομαρά Ιωάννα

 

 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ

 

Δημητρόπουλος Δημήτρης