ΑΧΑΪΑ: Επιταχύνονται οι πληρωμές των δικαιούχων – Για τα Σχέδια Βελτίωσης

Πίστωση ύψους 3 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για την πληρωμή των δικαιούχων του Υπομέτρου  4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης), συνολικής δημόσιας δαπάνης 47.764.236,13 ευρώ.

Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης υπέγραψε την δεύτερη Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης ύψους 3 εκατ. ευρώ. Έτσι, το σύνολο των πιστώσεων που έχουν εγκριθεί έως τώρα από τον Περιφερειάρχη για την πληρωμή των Σχεδίων βελτίωσης, ανέρχεται στο ποσό των 5.480.000 ευρώ, το οποίο προβλέπεται να απορροφηθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

«Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αποτελεί τον κυριότερο χρηματοδότη του αγροτικού τομέα της Περιφέρειάς μας, δηλαδή του βασικού πυλώνα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας. Οι Υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται πλήρως και επιταχύνουν τις διαδικασίες, παρά το μεγάλο όγκο των αιτημάτων τροποποίησης και πληρωμής των  Σχεδίων Βελτίωσης, ώστε έγκαιρα να χρηματοδοτηθούν και στηριχθούν οι παραγωγοί μας στις επενδύσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας ότι «οι επενδύσεις στις αγροτικές μας εκμεταλλεύσεις αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία ενός παραγωγικού, ολοκληρωμένου και βιώσιμου αγροτικού τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».