Ρωσία: Ο Πούτιν αποκαλύπτει γιατί δεν εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες

Για την επιλογή του να μην εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού μπροστά στις κάμερες μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Rossiya 1, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αυτή την απόφασή του, λέγοντας πως δεν ήθελε να αντιγράψει του υπόλοιπους ηγέτες, παρατηρώντας άλλωστε ότι εάν κάποιος θέλει να προσποιηθεί, μπορεί να το κάνει και μπροστά στις κάμερες.

«Θεωρείτε ότι έπρεπε να μιμηθούμε τους άλλους; Λοιπόν, μάλλον όχι» ήταν η απάντησή του -όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik- σε ερώτηση γιατί το Κρεμλίνο δεν δημοσίευσε κάποια φωτογραφία από τον εμβολιασμό του.

«Μπορείς να δείξεις τον εμβολιασμό, αλλά στην πραγματικότητα να χορηγήσεις αλατόνερο ή απλά τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, ότι μόνο ο γιατρός του γνωρίζει ποιο από τα τρία εμβόλια έχει κάνει.

Οι παρενέργειες που είχε από το εμβόλιο
Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι οι μοναδικές παρενέργειες που είχε ήταν ένας ελαφρύς μυϊκός πόνος το επόμενο πρωί στο σημείο που εμβολιάστηκε.

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι άτομα με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας εμβολιάζονται και αισθάνονται καλά. Σε κάθε περίπτωση, δεν γνωρίζω κάτι για σοβαρή παρενέργεια από κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουμε εγκρίνει» είπε.

Και τα τρία εμβόλια είναι «αποτελεσματικά, αξιόπιστα και ασφαλή» σχολίασε.