ΠΑΤΡΑ: Συνωστισμός δίπλα από τις σκάλες της Αγ. Νικολάου – Κατέστρεψαν κάδους απορριμμάτων και ΙΧ – Συλλήψεις

Ο πεζόδρομος και τα σκαλιά της Αγ. Νικολάου έγιναν το νέο «στέκι» ατόμων νεαρής ηλικίας που συνεχίζουν να ξεδίνουν, αδιαφορώντας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 και των συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη της Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε και φέρεται να τραβήχτηκε το βράδυ του Σαββάτου. Σε αυτό καταγράφονται δεκάδες νεαροί χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας, να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, έξω από κατάστημα take away λίγα μέτρα από τις σκάλες. Και όλα αυτά σε ώρα που έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πληροφορίες τοποθετούν χρονικά το βιντεοληπτικό υλικό στις 10 το βράδυ.

 

«Και στις σκάλες Γεροκωστοπούλου γίνονται έλεγχοι. Οταν παρατηρείται συνωστισμός, γίνονται συστάσεις και ο κόσμος, απομακρύνεται. Ολα τα καταστήματα ελέγχονται, αλλά εάν πρόκειται για take away, δεν μπορείς να το κλείσεις» ήταν η απάντηση της τοπικής ΕΛΑΣ στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για το θέμα.

 

Στο μεταξύ, επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι δράστες των φθορών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στις σκάλες Αγίου Νικολάου. Κατέστρεψαν κάδους απορριμμάτων πετώντας τους από την περιοχή του Κάστρου, με σκουπίδια να διασκορπίζονται στις σκάλες. Επιπλέον, προκάλεσαν ζημιές σύμφωνα με πηγές της «Π», σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, σπάζοντας το παρμπρίζ του.

Οι 5 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων 4 ανήλικοι, μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών. Πρόκειται για άτομα που φέρεται να σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οπως ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι στην «Π», έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε δράσεις, πορείες κ.λπ., το προηγούμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ:«Πελοπόννησος της Δευτέρας»