Lockdown: Τετάρτη ή Πέμπτη οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο και σχολεία

Δύο διαφορετικές «σχολές» για την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και την άρση του lockdown από τις 5 Απρίλη μέχρι το Πάσχα «συγκρούονται» στο ευρύτερο κάδρο των αρμόδιων, κυβερνητικών και ειδικών, για την αναχαίτιση του τρίτου και πιο «σκληρού» κύματος της πανδημίας.

 

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπου και θα εξεταστεί η πρόταση για το άνοιγμα αρχικά του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης καθώς και της άρσης των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Στο επόμενο πακέτο εισηγήσεων τοποθετείται το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, που με την τωρινή ανάγνωση των δεδομένων υπολογίζεται ότι μπορεί να «κλειδώσει» για το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

 

Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων, τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

 

Όπως εξήγησε αυτό συμβαίνει διότι έχουν λειτουργήσει πολύ λιγότερο στη δια ζώσης εκπαίδευση ενώ ετοιμάζονται και για εξετάσεις. «Η 5η Απριλίου ειναι μία ημερομηνία που και εμείς θα θέλαμε να λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα» σημείωσε η υφυπουργός. Σύμφωνα με την κ. Μακρή, το υπουργείο έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο στην επιστημονική επιτροπή για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.