Πώς άδειασε τις 4 θυρίδες από τράπεζα του Χαλανδρίου ο 58χρονος δράστης

Τον τρόπο που έδρασε ο 58χρονος κατηγορούμενος για την διάρρηξη 4 θυρίδων, σε τράπεζα του Χαλανδρίου αποκαλύπτει το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που συγκέντρωσε η αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας.

Οι «ύποπτες» ημερομηνίες που θεωρεί η αστυνομία πως έγινε η διάρρηξη είναι στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2020.

Ο δράστης, φορώντας καπέλο και μάσκα αλλά και γάντια μιας χρήσης, κρατώντας στο χέρι μια τσάντα ταχυδρόμου, έμεινε την πρώτη φορά μέσα στις θυρίδες για 9 λεπτά και τη δεύτερη για 13 λεπτά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των δυο αυτών επισκέψεων κατόρθωσε να ανοίξει και να αφαιρέσει όλα τα τιμαλφή που είχαν οι θυρίδες. Προδόθηκε όμως από το DNA που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε σε κουτί της μίας παραβιασμένης θυρίδας, όπως προκύπτει από την έκθεση της αστυνομίας.

Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, η παραβίαση έγινε με κατσαβίδι, κάτι που επιβεβαίωσε στην έκθεσή του ο πραγματογνώμονας που έκανε την έρευνα.

Τα επτά κατσαβίδια που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του 58χρονου μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, μήπως μπορέσουν να εντοπίσουν υλικά από τις θυρίδες και ταυτοποιήσουν το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε στη «χρυσή» κλοπή.

Από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ, σε μία φωτογραφία φαίνονται καθαρά τα ίχνη της παραβίασης στη θυρίδα. Οι δύο κλειδαριές γέρνουν ελαφρώς αριστερά, ενώ φαίνεται και η μαύρη σκόνη που χρησιμοποίησε η Σήμανση για να απομονώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Σε άλλη, αποτυπώνεται η σειρά που είναι οι τέσσερις θυρίδες. Οι τρεις από αυτές είναι η μία δίπλα στην άλλη και η τέταρτη σε μικρή απόσταση, αλλά στην ίδια σειρά. Κοντά στις παραβιασμένες θυρίδες και στην ίδια σειρά ήταν και η θυρίδα του 58χρονου κατηγορούμενου για τη διάρρηξη των θυρίδων.

Πηγή: ΕΡΤ