Γκάγκα: Έχουμε 100 διασωληνώσεις την ημέρα στα νοσοκομεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε

Για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται από την πανδημία μίλησε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Τετάρτης, οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 5.000 ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός. «Υπάρχουν άνθρωποι διασωληνωμένοι που περιμένουν να μεταφερθούν. Κάνουμε γρήγορη διακίνηση άλλα όταν έχεις 100 νέα διασωληνώσεις δεν αντέχει το σύστημα να τους βάλει όλους σε ΜΕΘ», είπε.

«Έχουμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Αντέξαμε και στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσουμε να έχουμε 100 διασωληνωμένους, θα έχουμε ανθρώπους που θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε», πρόσθεσε

Η κυρία Γκάκγα, είπε ότι αν όλοι προσέξουμε τα πράγματα μπορεί εύκολα να βελτιωθούν παρά την κούραση και το θυμό των πολιτών. Μάλιστα τόνισε πως πλέον τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται σε οικογένειες, καθώς παρατηρείται μεγάλη διασπορά σε εσωτερικούς χώρους και σπίτια.