Αυστραλία: Σάλος με βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις στο κοινοβούλιο

Τον γύρο των διεθνών μέσων κάνουν σήμερα οι πρόσφατες αποκαλύψεις στην Αυστραλία, που έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στους πολίτες της χώρας και έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον.

Στο επίκεντρο του σκανδάλου που πλήττει την κυβέρνηση βρίσκεται ένας whistleblower που αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει για το τοξικό κλίμα σεξισμού που επικρατεί εδώ και χρόνια στην αυστραλιανή βουλή. Το συγκεκριμένο άτομο, που εργαζόταν παλαιότερα στο κοινοβούλιο, μίλησε στο Ten News και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ υπό καθεστώς ανωνυμίας και έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο με σεξουαλικές πράξεις που τραβήχτηκαν στον πρώην χώρο εργασίας του.

https://www.youtube.com/watch?v=TZC82cjurmU

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μικρός αριθμός μελών του προσωπικού είχαν δημιουργήσει μια ομάδα στο Messenger όπου κοινοποιούσαν εικόνες και κλιπ από διάφορες χυδαίες πράξεις. Τα ντοκουμέντα που παραχωρησε ο whistleblower στο Ten News δείχνουν, μεταξύ άλλων, έναν άνδρα να κάθεται σε ένα γραφείο, εκθέτοντας το μόριό του δίπλα από το βιβλίο του κανονισμού του Κοινοβουλίου.