Αν δεν νιώθει ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις ο κ. Γούτος, τουλάχιστον ας μην εκτίθεται

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην έδρα της Σχολής Φυσικοθεραπείας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχωρά στην ακόλουθη δήλωση:
“Μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι, ενώ με συλλογική προσπάθεια επετεύχθη η παραμονή της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ο κ. Γούτος αντί να νιώσει έστω λίγη αισιοδοξία, προτιμά να ερμηνεύει αρνητικά την πολύ θετική εξέλιξη για το Αίγιο και την Αιγιάλεια και μάλιστα χαρακτηρίζει την περιοχή “μελλοθάνατη”.
Μάλιστα, κατηγορεί τη σημερινή δημοτική αρχή ότι “έχασε” τη σχολή Οπτικής-Οπτομετρίας, κάτι που δεν ισχύει και αυτό το γνωρίζει καλά. Θα είχε πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν μας απαντούσε τι κινήσεις έκαναν ο ίδιος και οι πολιτικοί του συνεργάτες, όταν προέκυψε το θέμα της μεταφοράς της Οπτικής-Οπτομετρίας και ποια ήταν τα αποτελέσματα.
Η δημοτική μας αρχή, όταν προέκυψε το ζήτημα με την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μεταξύ αυτών και στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής. Όσο κι αν δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να το αντιληφθεί ο κ. Γούτος, η προσπάθεια ευτυχώς καρποφορεί. Το ότι αποφασίστηκε ειδικά για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας, να προωθηθεί στο αόριστο μέλλον η τυχόν μεταφορά της Σχολής, εάν και εφόσον κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές που σήμερα δεν υπάρχουν, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο, όχι μόνο να παραμείνει οριστικά η Σχολή στο Αίγιο αλλά και πλέον είναι ο σωστός χρόνος να διεκδικηθεί και η λειτουργία νέων σχολών. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με τους κατάλληλους πολιτικούς χειρισμούς και φυσικά ό,τι θετικό προκύψει, θα επιτευχθεί αν υπάρχει σύμπνοια και καλή συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.
Αν λοιπόν δεν μπορεί να νιώσει ικανοποίηση για τη θετική αυτή εξέλιξη και αν δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας προς όφελος του τόπου μας, τουλάχιστον ας είναι πιο διακριτικός και ας μην εκτίθεται.