ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ: Παράνομη η σύλληψη του υποδιοικητή του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα ο διοικητής του νοσοκομείου “Aγιος Ανδρέας” στην Πάτρα γιατί έκανε παρατήρηση σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα!

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο διοικητής εντόπισε στους χώρους του νοσοκομείου, έναν πολίτη, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. Του έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Διοικητής και πολίτης οδηγήθηκαν στο τμήμα,  όπου ο πρώτος υπέβαλε μήνυση για εξύβριση, απειλή και παραβίαση του άρθρου 265 περί διάδοσης του κορονοϊού.

Ο πολίτης, έκανε κι εκείνος μήνυση στον διοικητή με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος. Στην επικοινωνία   με τον διοικητή επιβεβαίωσε το γεγονός της σύλληψής του μετά τη μήνυση που του έκανε ο πολίτης, ο οποίος ενοχλήθηκε από την παρατήρηση που του έκανε γιατί δεν φορούσε μάσκα.

Ο δικηγόρος του διοικητή, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος τονίζει πως «ο διοικητής έκανε το καθήκον του και προσπάθησε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Η σύλληψη του αποτελεί αψυχολόγητη αντίδραση ορισμένων οργάνων της τάξης και είναι εκτός νόμου».