25χρονος Ισπανός που λατρεύει τη χώρα μας μιλά άπταιστα ελληνικά και γίνεται viral στο TikTok [βίντεο]

Η αγάπη ενός 25χρονου Ισπανού για την Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη, που κατάφερε να μάθει μόνος του ελληνικά, μέσα από τα… σκυλάδικα τραγούδια όπως λέει ο ίδιος. Τα βίντεό του, στα περισσότερα από τα οποία μιλά και τραγουδά στη γλώσσα μας, έχουν γίνει viral στο TikTok.

Ο λόγος για τον Ινιάκι Λαμούα, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ηλικία 14 ετών και αμέσως αγάπησε τη γλώσσα μας. Πολύ γρήγορα κατέκτησε τις καρδιές των Ελλήνων χρηστών του TikTok, καθώς έχει πάνω από 75.000 followers στο προφίλ του με το όνομα @greek_vibes.

«Αγάπησα τη χώρα και τη γλώσσα σας όταν ήμουν πολύ μικρός, όταν ήμουν περίπου 5 ετών. Μία μέρα έβλεπα το συρτάκι στην τηλεόραση και άρχισα να χορεύω. Αυτό μου το έχει πει η μητέρα μου. Ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα όταν ήμουν 14 ετών, σε ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου που λέγεται Camera Zizanio στον Πύργο, και από εκείνη τη στιγμή ερωτεύτηκα πραγματικά τη χώρα και τον πολιτισμό και αποφάσισα να μάθω ελληνικά. Μοιάζουν πολύ στην προφορά, αλλά για εμένα είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί έχετε άλλη αλφαβήτα και τα ρήματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά», ανέφερε ο Ινιάκι Λαμούα μιλώντας στην εκπομπή «Love it».

«Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά μέσα από τα σκυλάδικα τραγούδια. Μετά αγόρασα κάποια βιβλία και τα έμαθα μόνος μου. Όσα ξέρω τα έμαθα μόνος μου και μετά από τους φίλους που έκανα στην Ελλάδα. Από αυτούς έχω μάθει πάρα πολλά», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι αγαπημένη του τραγουδίστρια είναι η Ελένη Φουρέιρα. «Είναι αρκετά αγαπητή στην Ισπανία. Ήρθε πριν από δύο χρόνια και έκανε μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Μαδρίτης. Χρειάστηκε, μάλιστα, να έρθει η αστυνομία γιατί είχε αρκετό κόσμο που δεν χωρούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.