ΑΧΑΪΑ: Πάνω από 200 κρούσματα στα νοσοκομεία της Πάτρας – Στο αστικό κέντρο αυξημένα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα και στην Κ. Αχαΐα

Μια… ανάσα από το να σπάσει και το ρεκόρ του («κουτσού) Φεβρουαρίου με τα 2.169 κρούσματα είναι πλέον η Αχαΐα, η οποία έφτασε χθες τα 2.086 κρούσματα μέσα στον Μάρτιο και ίσως μετά τις νέες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα, να ξεπεράσει το θλιβερό ρεκόρ του προηγούμενου μήνα και να… κοιτάζει πλέον που θα σταματήσει το «κοντέρ» αυτού του μήνα…

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 138 νέες μολύνσεις στο νομό, μετά τα 151 προχθεσινά και η κατάσταση στο νομό δείχνει να παραμένει σταθερή στα… ψηλά, παρά τα περιοριστικά μέτρα. Επίσης χθες, ανακοινώθηκαν 22 νέες μολύνσεις στην Αιτωλοακαρνανία και 15 στην Ηλεία, δηλαδή 175 συνολικά νέες μολύνσεις στη Δυτική Ελλάδα.
203 ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΕ ΡΙΟ ΚΑΙ «ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ»
Το γεγονός πως η Αχαΐα – κατά κύριο λόγο το αστικό κέντρο της Πάτρας ενώ αυξημένα κρούσματα παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα και στην Κ. Αχαΐα – παραμένει σε «πολιορκία κορωνοιού», ασφαλώς αποτυπώνεται και στην εικόνα των νοσηλειών που στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας παραμένουν συνολικά πάνω από 200.
Πιο αναλυτικά, 92 άτομα νοσηλεύονταν χθες σε απλές κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου επίσης νοσηλεύονταν 2 στην παιδιατρική και 23 άτομα στη ΜΕΘ. Στον «Άγιο Ανδρέα», 76 άτομα νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες ενώ υπήρχαν και 10 άτομα στις ΜΕΘ.