Super League 1 play out, Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ 0-2: Καλπασμός προς την παραμονή

Το πρώτο μεγάλο άλμα προς την παραμονή έκανε η ΑΕΛ, καθώς στην πρεμιέρα των πλέι άουτ της  Super League 1 πήρε σπουδαίο διπλό στη Ριζούπολη με 0-2 (Ντουρμισάι, Κρούνιτς) κόντρα στον Απόλλωνα στο ντεμπούτο Χάβου – Καθοριστικές επεμβάσεις του Νάγκι, από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες

Με το δεξί και με μία πολύτιμη νίκη ξεκίνησε η ΑΕΛ τα φετινά play out. Οι «βυσσινί» κέρδισαν 2-0 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε για πρώτη φορά τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του και αυτόματα έβαλαν «φωτιά» στην ουρά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στον άξονα, τους Τσιλούλη, Μαρκ Φερνάνετεθ στα άκρα και τον Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ναγκί στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ηλιάδη τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Στίφλερ, Κολομπίνο στον άξονα, τους Πινακά, Ακούνια στα άκρα και τους Ντουρμισάι, Μουκάντζο επιθετικό δίδυμο.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΑΡΕ

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» ο Απόλλων πήρε τα «ηνία». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 65% (ο Σλίβκα κυριάρχησε στον άξονα), είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό των «βυσσινί» και κέρδισε πάνω από 10 στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Νάγκι, ενώ σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις παίκτες της (κυρίως ο Μπεντινέλι) πήγαν στο 1 vs 1, βρήκαν χώρους και έκαναν επικίνδυνες παράλληλες. Ομως της έλειπε η καλή τελική (προσπάθεια ή και πάσα) ώστε να απειλήσει ουσιαστικά, κάτι που έπραξε μόνο μία φορά. Πιο συγκεκριμένα στο 13′, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, ο Νάγκι έδιωξε δύσκολα και ο Ντάουντα που πήρε το «ριμπάουντ» θέλησε να σκοράρει με δύσκολο τρόπο, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Οι «βυσσινί» είχαν «θέμα» στην ανάπτυξη, περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο και μόνο μετά το 30′ άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Ομως επειδή δεν τους έβγαιναν πράγματα μέσα στο γήπεδο, απείλησαν μέσω στατικής φάσης και ο Ντουρμισάι «φλέρταρε» με το 1-0. Ηταν το 35′ όταν ο Πινακάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο φορ τους πάτησε γερά και δυνατά, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξε με τα πόδια.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ

Το δεύτερο μισό όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο ως εικόνα. Το παιχνίδι έμοιαζε πλέον ισορροπημένο, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κρατούν μπάλα και να επισκέπτονται τα καρέ των γηπεδούχων. Εκ νέου όμως ο Απόλλων ήταν εκείνος που «άγγιξε» πρώτος το γκολ μετά την ανάπαυλα, όταν στο 54′ ο Μπεντινέλι βρήκε μέτρα έξω από τα αντίπαλα καρέ, σούταρε, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ
Ως «απάντηση» οι «βυσσινί» είχαν ένα σουτ του Κολομπίνο, ενώ κάπου εκεί από τους δύο πάγκους έγιναν οι πρώτες ουσιαστικές «παρεμβάσεις». Ο Χάβος θέλησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Ιωαννίδη, Κολ ενώ ο Φέστα με τον Μιλοσάβλιεβιτς στο γήπεδο γύρισε τη διάταξή του σε 4-2-3-1. Οι παραπάνω εξελίξεις αποδείχθηκαν, εκ των υστέρων, «ευεργετικές» για τους «βυσσινί», οι οποίοι πήραν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν ορισμένες «μικροευκαιρίες» και στο 67′ άνοιξαν το σκορ. Οι Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Κολομπίνο βρέθηκαν πολύ όμορφα έξω από τα καρέ των γηπεδούχων, μετά από παράλληλη του Κολομπίνο ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Πλέον τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην.