La Liga, Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: «Απόδραση» με Μπενζεμά και στο -3 από την κορυφή

Με δύο γκολ – μια ασίστ του «καυτού» Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε με δυσκολία την Θέλτα μέσα στο Βίγκο (3-1), ανέβηκε στη 2η θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο στη La Liga Ατλέτικο, έστω και ματς περισσότερο

Ξεπερνώντας τις διαφορές, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο τωρινός… Λιονέλ Μέσι (ή Κριστιάνο Ρονάλντο αν προτιμάτε) της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επιβεβαίωσε και στη πολύτιμη νίκη της Βασίλισσας μέσα στο Βίγκο επί της Θέλτα (3-1), χάρη στην οποία η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ανέβηκε ξανά στη 2η θέση της La Liga, στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και στο +1 από τη Μπαρτσελόνα, αν και με ματς περισσότερο.

Ο Γάλλος ήταν απολαυστικός (δύο γκολ – μια ασίστ) σε μια νίκη που ήταν πιο δύσκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ και «χτίστηκε» επί της ουσίας στο πρώτο, εξαιρετικό ημίωρο των φιλοξενούμενων.

Ο Μπενζεμά, με δύο γκολ από ισάριθμες ασίστ του Τόνι Κρόος (20′, 30′), έδωσε «αέρα» στη Ρεάλ, φτάνοντας αισίως τα οκτώ γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια του και συνολικά τα 184 με την λευκή φανέλα, πιάνοντας στη 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Κάρλος Σαντιγιάνα.

Η Θέλτα, η οποία ήθελε τη νίκη για να ανέβει στην 8η θέση και να μπει στο «κόλπο» της εξόδου στο Europa League, αντέδρασε στη συνέχεια και, πριν από την ανάπαυλα, μείωσε με τον Σάντι Μίνα (40′), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της (ορφανής από Σέρχιο Ράμος) μαδριλένικης άμυνας σε φάουλ – γέμισμα του Ντένις Σουάρεθ.

Χάρη σε αυτό το γκολ, οι Γαλιθιάνοι πίστεψαν στην ισοφάριση και την άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Ιάγο Άσπας, τα επικίνδυνα σουτ του οποίου σταμάτησαν πάνω στον Τιμπό Κουρτουά και στο δοκάρι της εστίας του Βέλγου τερματοφύλακα.

Η Ρεάλ, στην οποία ο Ζιντάν επέλεξε στα μισά του δεύτερου μέρους να ξεκουράσει τον (καταπληκτικό και πάλι) Κρόος, έβαλε την σφραγίδα της νίκης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπενζεμά… απέφυγε να κάνει το χατ – τρικ και σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Μάρκο Ασένσιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βασίλισσα νίκησε τρεις φορές σερί στο «Μπαλαΐδος» με πάνω από ένα γκολ διαφορά, στατιστικό που επιβεβαιώνει τη σημασία της νίκης της, πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Θέλτα (Εδουάρδο Κουδέτ): Ιβάν Βιγιάρ – Ούγο Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο (84′ Φερέιρα), Ααρόν – Τάπια – Μπάις Μέντεθ (84′ Φραν Μπελτράν), Ντένις Σουάρεθ, Νολίτο (71′ Σολάρι – 90′ λ. τρ. Φοντάν) – Σάντι Μίνα, Ιάγο Άσπας.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί – Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος (71′ Ασένσιο), Μόντριτς – Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.