ΦΩΤΟ: Γλυκά-θηκε η Παναχαϊκή…στο ντεμπούτο του Καραπίτσου

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 16η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στην Αγυιά. Σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Γιούσης στο 52’, που εκμεταλλεύθηκε το τεράστιο λάθος του Γλύκου. Να θυμίσουμε ότι οι «κοκκινόμαυροι» αγωνίζονταν από το 17’ με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μπρους με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ χρειάστηκε να κάνει και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Έτσι η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές ( έχοντας δύο ισοπαλίες και δύο ήττες).

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, δείχνοντας έτσι το ποσό καιγόταν για την νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι «κοκκινόμαυροι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 12’, όταν ο Μπάτροβιτς από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν παρά πολύ για την Παναχαϊκή, όταν στο 17’ ο Μπρούς ενώ είχε κίτρινη κάρτα έκανε ακόμη ένα σκληρό φάουλ αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα, και αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες.Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 41’ με μακρινό σουτ του Σκούπρα, όμως ο Κολοβούρης μπλόκαρε σταθερά. Η Παναχαϊκή απάντησε σε αυτή την φάση στο 44’, όταν ο Μουστακόπουλοςέκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Γλύκου. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι οι «κοκκινόμαυροι» είχαν πολλά παράπονα για την διαιτησία του Μπεκιάρη στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ορισμένες αποφάσεις που πήρε ο διαιτητής άναψαν τα αίματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας Λάρισας μπήκε δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την αριθμητική υπεροχή που είχε. Παρόλα αυτά η Παναχαϊκή ήταν αυτή που και με δέκα παίκτες βρήκε το γκολ, όταν στο 52’ ο Γλύκος έκανε ένα τεράστιο λάθος, έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στον Γιούση με τον τελευταίο να αποδέχεται το «δώρο» του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και να κάνει το 1-0 για τους «κοκκινόμαυρους».Στο 71’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Σκούπρα έκανε την μπαλιά από δεξιά ο Γκουντρουμπής πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης,Αποστολόπουλος(66’ Πάνος),Πατάπης,Τσερούτι (21’Μουστακόπουλος), Μπρούς, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς(66’ Κόκας), Σταμόπουλος, Γιούσης(Λαρρέα), Αραβίδης(11’ Μασούρας)

Η αρχική ενδεκάδα του Απόλλωνα Λάρισας ( Κώστας Φραντζέσκος):

Γλύκος, Γκόλιας(58’ Γκουντρουμπής), Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρα, Λίταινας(46’ Μπάμπη), (46’ Μπαλογιάννης), Γιάκος(58’Νύκταρης), Χατζής, Τζοβάρας(46’ Ντε Κάμπο), Ομπράντοβιτς

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Με βοηθούς: Κοττόρος (Δωδ/νήσου), Σκορδίλης (Κέρκυρας)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)