Στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» την Τρίτη ο Μητσοτάκης

Στο ναύσταθμο της Κρήτης και στο κρηπίδωμα Κ-14 που είναι η μοναδική εγκατάσταση στην Ελλάδα με δυνατότητα ελλιμενισμού και υποστήριξης τόσο μεγάλων πλοίων θα δέσει τα επόμενα 24ωρα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του ναυτικού των ΗΠΑ «Αϊζενχάουερ».

 

Με την ευκαιρία της έλευσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D.Eisenhower (IKE)», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει να μεταβεί στη Σούδα το πρωί της Κρήτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιβιβαστεί στο μήκους 333 μέτρων αεροπλανοφόρο που είναι σε υπηρεσία στο αμερικανικό ναυτικό από το 1977 και προβλέπεται να παροπλιστεί το 2029. Είναι χαρακτηριστικό των γιγαντιαίων διαστάσεών του, ότι το «Eisenhower» έχει ύψος 77 μέτρα!

 

Τις προηγούμενες ημέρες, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ψαρά» είχε ενσωματωθεί ως οργανικό μέλος στη δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου που κατευθύνεται στην Κρήτη προερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο.